U kabanici  se nalaze i mali džepići sa sjemenjem biljaka karakterističnim za mediteransko područje tako da se kabanica može doslovce i posaditi kako bi se obogatila lokalna flora


G4E! (Good for environment!) je ime skupine profesionalaca čiji je cilj stvaranje proizvoda i industrijskih procesa koji minimalno štete okolišu i kod kojih se uzima u obzir „životni“ ciklus proizvoda, odnosno njegova sudbina od proizvodnje do trenutka kada postane otpad. 

Unutar G4E! platforme postoji i brand nazvan Equilicuá pod kojim se prodaju proizvodi proizvedeni u skladu s njihovim načelima. Jedan takav proizvod je i biorazgradiva kabanica, proizvedena u potpunosti od prirodnih materijala – krumpirovog škroba i sl. 

Kabanica je 100% biorazgradiva i može se kompostirati, a osim toga u samoj kabanici nalaze se i mali džepići sa sjemenjem biljaka karakterističnim za mediteransko područje tako da se kabanica može doslovce i posaditi kako bi se obogatila lokalna flora. S obzirom da je kabanica napravljena od prilično otporne bioplastike, može se koristiti stotine puta prije nego se odbaci (posadi) jer se razgrađivanje događa samo u specifičnim uvjetima (specifična temperatura, količina svjetla i vlage).


Više o ovoj ideji na: www.equilicua.com