• Paketi, odnosno vrećice, koje je osmislila britanska poduzetnica, sadrže svježe namirnice, a uz to je priložen i recept za jednostavnu i brzu pripremu jela

Skuhati nešto brzo, bez puno razmišljanja i vremena utrošenog na nabavku namirnica, a da je uz to još i zdravo, nije baš jednostavan zadatak. Obično su nam za brzu pripremu u trgovinama dostupna razna instant jela iz vrećica, no mnoga od njih, osim korisnih namirnica, sadrže i mnoštvo nezdravih aditiva.

Britanka Sally Hares i sama se susrela s ovim problemom, a nakon što je ostala bez posla, odlučila se na poduzetnički iskorak kojim je ponudila alternativu nezdravim instant jelima. Ova 45-godišnjakinja osmislila je pakete namirnica nazvane Hare's Moor koji sadrže sve potrebno za pripravak vrlo popularnog indijskog jela – currya.

Paketi, odnosno vrećice, sadrže svježe namirnice (poput đumbira, češnjaka, čili papričica i dr.), a uz to je priložen i recept za jednostavnu i brzu pripremu currya uz dodatak pelata, mesa (ili u vegetarijanskoj inačici tofua) i luka.

Lako je zamisliti slične pakete s osnovnim namirnicama i za druga jela, posebice kada je riječ o jelima koja su vrlo popularna u nekoj sredini, jer u današnje vrijeme mnogi se, unatoč nedostatku vremena, nastoje vratiti što češćem kuhanju kod kuće – kako zbog zdravije prehrane tako i zbog uštede.

Više o ovoj ideji na: http://haresmoor.bigcartel.com