Za trajnu i uspješnu vezu o kojoj svi sanjamo potreban je trud jer niti jedna veza nije sretna sama od sebe. Za sve prave stvari u životu treba se angažirati!

Uvjet za ljubavnu sreću je da su oba partnera iskreno voljna tru­diti se oko sljedećih čarobnih sastojaka za trajnu vezu. U suprotnom veza pati i osjećate se nesretno i nezadovoljno u njoj.

Neslaganje s partnerom koje ima smisla

Različita mišljenja u vezi su uobičajena i ne ugrožavaju njen opstanak. Ono što može uništiti odnos je kako rješavamo neslaganje. Suzdržati se od obrane svog stava, slušati pozorno partnera što govori i razumjeti ga te zatim dati svoje mišljenje jedini je način da se razmirice riješe. Da znam, teško je i potrebno je strpljenja da se ova vještina razvije, ali vrijedi zlata. Što vam je draže; biti u pravu i so­lo ili biti sretni u vezi?

Ostati svoj unutar veze

Veza se sastoji od dvije osobe koje čine novu cjelinu jednim svojim dijelom. Svaki od partnera ima pravo zadržati svoje interese i ono u čemu uživa bez obzira svidjelo se to drugoj strani ili ne. Druga strana ima pak pra­vo prihvatiti ili ne interes svog partnera. Ako je vaš dragi vatreni fan nogometa i često je na utakmicama, a vama se to ne sviđa ne morate biti s njim u vezi. Nikako mu nemate pravo prigovarati radi toga. S druge strane, ne odu­sajte od svojih interesa u ime ljubavi. Imati svoj život i izvan veze po­moći će objema osobama da održe samo­pouzdanje te da s veseljem podijele s partnerom što se de­šavalo dok nisu zajedno.

Podrška

Želite li ostati povezani na dnevnoj bazi pokažite iskren interes za događaje u životu partnera i podijelite svoje svakodnevne doživljaje sa svojom ljubavi. Dajte svoje mišljenje ili budite “rame za plakanje” kada je partneru teško. Kada cijenite osobu s kojom dijelite svakodnevicu onda vam je važno što se dešava u njenom životu te kako mu možete pomoći da postigne svoje ciljeve.

Zahvalnost radi partnerove prisutnosi u vašem životu

Udaljavanje među partnerima koje dovodi do brzo rastućeg ne­zadvoljstva počinje kada ne odajete priznanje partneru. Dajte mu do znanja koliko vam je drago što radi i kakav jest. Zauzvrat dobiti ćete njegovu zahvalnost za ono što vi radite ili jeste. Garantiram dobar osjećaj!