Današnji ritam života odražava se i u poslovnoj sferi, pa tako ne ostavlja puno vremena za vrludanje gradom u potrazi za okrjepljujućim obrokom - za marendom.
Većina poduzeća radnicima omogućuje pauzu za marendu. No, kada bi se marende dostavljale direktno na radna mjesta, radnici ih ne bi morali napuštati, te bi se tako povećala produktivnost-što je cilj svih firmi. Dostave hrane već postoje, ali većinom su ograničene na pizze, tu i tamo kakve čevapčiće, ražnjiće… No to nisu jela koja biste poželjeli naručiti svaki dan, posebice ne za lakši obrok kakav vam je potreban za vrijeme radnog vremena. Sendviči dolaze u nevjerojatno mnogo kombinacija i neupitno mogu zadovoljiti najrazličitije ukuse: I one koji vole meso i vegetarijance.. Dodate li tome kakav sok, jogurt, možda voće, i eto ukusnog obroka kakav bi svaka zaposlena osoba voljela vidjeti na svome stolu. Za ovakvu vrst poslovanja nije potrebno mnogo… prostorija u kojoj ćete spravljati hranu, vozilo za dostavu i početna propaganda. Rute možete ograničiti na neki dio grada kako bi mušterije svoje narudžbe dobile brže i naravno svježije. Ukoliko postavite brzinu i kvalitetu ponude kao prioritete, uspjeh ne bi trebao izostati. S vremenom stvara se stalna klijentela, a kako se posao razvija svoju ponudu možete proširiti uvijek novim i originalnim marendama.