U tvrtki gdje sam radila dobili smo otkaze jer smo višak, dali su nam sporazumni raskid ugovora koji smo mi potpisali. Imam li pravo na naknadu sa HZZ-a iako se radi o sporazumnom ugovoru? Neki bivši kolege rekli su da svejedno imaju 3 mjeseca prava.

 

U pravilu, ako ste sklopili sporazumni raskid ugovora o radu, tada ne ostvarujete pravo na isplatu novčane naknade za nezaposlene. Međutim, postoje određene iznimke.

Sporazumni raskid ugovora o radu i otkaz ugovora o radu su dva različita načina prestanka ugovora o radu. Otkaz ugovora o radu je jednostrani akt jedne od ugovornih strana ugovora o radu, tj. otkazati mogu i radnik i poslodavac, bez pregovaranja ili konzultacija s drugom ugovornom stranom. Otkaz ugovora o radu može biti redoviti ili izvanredni.

Sporazumi raskid ugovora o radu je prestanak radnog odnosa kada se radnik i poslodavac sporazume oko npr. dana prestanka radnog odnosa te ostalih uvjeta prestanka radnog odnosa te o tome sklope pisani sporazum.

Pravo na novčanu naknadu nema nezaposlena osoba kojoj je radni odnos prestao:

  1. zbog toga što je otkazala radni odnos odnosno službu, osim u slučaju izvanrednog otkaza ugovora o radu uzrokovanog ponašanjem poslodavca,
  2. pisanim sporazumom o prestanku radnog odnosa odnosno službe,
  3. sudskom nagodbom kojom je utvrđen prestanak radnog odnosa,
  4. zbog toga što nije zadovoljila na probnom radu ili nije zadovoljila tijekom pripravničkog odnosno vježbeničkog staža odnosno nije u propisanom roku položila stručni ispit koji je posebnim propisom utvrđen kao uvjet za nastavak rada,
  5. redovnim otkazom uvjetovanim skrivljenim ponašanjem radnika ili izvanrednim otkazom zbog teške povrede radne obveze odnosno službene dužnosti ili prestankom službe po sili zakona zbog razloga uvjetovanih ponašanjem službenika ili
  6. zbog izdržavanja kazne zatvora duže od tri mjeseca.

Međutim, nezaposlenoj osobi kojoj je prestao radni odnos odnosno služba pisanim sporazumom iznimno pripada pravo na novčanu naknadu ako je sporazum o prestanku radnog odnosa odnosno službe sklopljen:

  1. zbog premještaja bračnog druga odnosno izvanbračnog druga ili životnog partnera u drugo mjesto prebivališta u skladu s posebnim propisima
  2. zbog promjene mjesta prebivališta zbog zdravstvenih razloga, a na temelju mišljenja zdravstvene ustanove koju određuje ministar nadležan za zdravstvo ili
  3. na prijedlog poslodavca, a u slučaju kolektivnog zbrinjavanja viška radnika prema posebnom propisu.

Dakle,  za ostvarivanje sporazumnog raskida treba postojati suglasnost zaposlenika i poslodavca oko raskidanja ugovora. Prijedlog u pisanom obliku može podnijeti i zaposlenik i poslodavac, ali nitko nije obvezan ni na kakvo potpisivanje sporazuma ukoliko mu to ne odgovara.

U pravilu, ako poslodavac predlaže sporazumni raskid ugovora o radu, zaposlenik nema pravo na naknadu s burze, no nezaposlenoj osobi kojoj je prestao radni odnos odnosno služba pisanim sporazumom iznimno pripada pravo na novčanu naknadu ako je sporazum o prestanku radnog odnosa odnosno službe sklopljen, između ostalog, na prijedlog poslodavca, a u slučaju kolektivnog zbrinjavanja viška radnika prema posebnom propisu.

Naravno, za detaljnije pojašnjenje i ostale informacije u vezi ostvarivanja prava na naknadu za nezaposlene uputno je kontaktirati nadležnog referenta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.