tINDIE je internet stranica tvrtke iz Oregona, koja, vrlo slično Etsyu, nudi mjesto gdje osobe koje same izrađuju predmete mogu prodavati svoje uratke, s tom razlikom što su specijalizirani za raznorazne „gadgete“, odnosno elektroničke naprave


U eksploziji tržišta za ručno rađene stvari, koje obuhvaćaju zaista široki spektar područja, od nakita i odjeće, preko ukrasnih predmeta, torbi, do masaka za mobitele i igračaka, čini se da svi imaju koristi. Kreativci koji izrađuju predmete imaju sve više kanala putem kojih mogu prodavati svoju robu, kupci imaju sve veći izbor sve zanimljivijih i maštovitijih predmeta. Jedan od poznatijih kanala za prodaju takvih ručno rađenih predmeta svakako je internet stranica Etsy.

No, do nedavno, jedna skupina kreativaca bila je pomalo zakinuta u cijelom ovom rastućem trendu, a to su raznorazni hobisti, entuzijasti, „geekovi“, genijalci i kompjuteraši koji u kućnoj radinosti izrađuju prava mala tehnološka čuda s raznoraznim primjenama. tINDIE je internet stranica tvrtke iz Oregona, koja, vrlo slično Etsyu, nudi mjesto gdje osobe koje same izrađuju predmete mogu prodavati svoje uratke, s tom razlikom što su specijalizirani upravo za raznorazne „gadgete“, odnosno elektroničke naprave.  Tako se tu može pronaći, primjerice, pojačalo za gitaru na baterije, robot koji sam igra igricu Angry birds na iPadu,  ruksak sa solarnim panelima... Tehnologija koja je zastupljena  na stranici  tINDIE  uključuje Rasperry Pi, Arduino i 3D printanje.  Postavljanje oglasa za prodaju „gadgeta“ je besplatno, a naplaćuje se provizija u iznosu od  5% od prodajne cijene.

Više o ovoj ideji na: www.tindie.com