Tvrtka Living Christmas tvrtka, umjesto da prodaje, božićna drvca iznajmljuje – drvce iz zemlje presađuje se u vazu, dostavlja na kućni prag, a na dogovoreni datum nakon praznika dolaze po stablo i vraćaju ga u zemlju do sljedeće godine


Bliže nam se božićni i novogodišnji praznici i jedan od većih troškova, kao i svake godine, bit će nam onaj za božićno drvce. Svake godine tisuće i tisuće stabala biva posjećeno kako bi ukrasili domove na par tjedana, a poslije završe kao otpad, stvarajući onaj poznati sablasni izgled ulica punih poluosušenih drvaca u tjednima nakon Nove godine. No, ta božićna priča može imati i puno sretniji završetak.

Tvrtka iz Los Angelesa The Living Christmas Company, umjesto da prodaje, božićna drvca iznajmljuje – drvce iz zemlje presađuju u vazu, dostavljaju ga na kućni prag, a na dogovoreni datum nakon praznika dolaze po stablo i vraćaju ga u zemlju do sljedeće godine. Kada stabla postanu prevelika da bi bila božićna drvca, sade se u šumu gdje svoj život nastavljaju postajući pravo veliko šumsko drveće.

Cijenom u potpunosti konkuriraju „klasičnim“ jednokratnim drvcima. Osim što se u ovoj tvrtki može iznajmiti božićno drvce, nude i mogućnost da se stablo i „usvoji“ te da obitelji iz godine u godinu Božić provede s istim stablom.

Više o ovoj ideji na: http://livingchristmas.com/