Da upravo konzervirano povrće može biti izvrsna ideja za posao dokazuje nam Rick Field, momak koji je završio ugledni Yale, radio kao producent, a onda se posvetio - konzerviranju povrća

 

Konzerviranje povrća, kao jedan od oblika pripremanja hrane za zimnicu, oduvijek je prisutno u našim krajevima. No, moderna vremena i mijenjanje načina života te dostupnost svježeg i konzerviranog povrća u trgovinama kroz cijelu godinu doveli su do smanjenja konzerviranja na tradicionalne načine, kako su to radile naše bake. No, u trgovinama uglavnom nalazimo uvijek isto povrće konzervirano na uvijek iste načine, bez daška autentičnosti recepta. Da upravo konzervirano povrće može biti izvrsna ideja za posao dokazuje nam Rick Field, momak koji je završio ugledni Yale, radio kao producent, a onda se posvetio - konzerviranju povrća.

Isprva je to bio samo hobi, isprobavanje nekih starih obiteljskih receptura kako bi zadovoljio svoju nostalgiju, no s vremenom se odvažio na kreativnost i počeo smišljati nove kombinacije. Kako to obično biva, prvo su obitelj i prijatelji bili ti koji su se oduševljavali njegovim kombinacijama, no zahvaljujući Rickovoj odluci da od svog hobija napravi posao, njegovo konzervirano povrće dostupno je velikom broju ljudi. Ono što daje pečat posebnosti njegovu povrću je najprije podrijetlo povrća, nabavlja ga od lokalnih uzgajivača i trudi se da kvaliteta uvijek bude vrhunska, te koristi samo sezonsko povrće.

Recepti su redom vrlo domišljati i originalni - cikla konzervirana u solnoj otopini s ružmarinom, đumbirom i limunovim sokom, zelene rajčice s grožđicama i kokosovim pahuljicama, mahune s koprom i cayenne paprom, bamije s dimljenom paprikom... Moderno pakovanje i originalni nazivi kombinacija zasigurno dodatno pridonose posebnosti proizvoda. Sve to, a naravno na prvom mjestu je okus, pridonijelo je uspjehu njegovog konzerviranog povrća. Svoje proizvode Rick prodaje tjedno na njujorškoj tržnici, ali i trgovinama delikatesne hrane diljem SAD-a te putem interneta. Da i mi u našim krajevima imamo originalnih zaboravljenih receptura za konzerviranje povrća, ne treba dvojiti. Pitanje je samo hoće li i te recepture doživjeti tretman kakav zaslužuju, dakle, izlazak na gastronomsko tržište kao specijaliteti naših krajeva na sličan način na koji je staru slavu konzerviranom povrću uspio vratiti Rick Field.


Više o ovoj ideji na: rickspicks.com