Tko od nas nema iscrpljujuće hamletovsko iskustvo otići ili ostati u vezi?

Dinstanje tijekom donošenja odluke troši mentalnu, fizičku i emocionalnu energiju u mega količinama tako da nerijetko dođe do paralize, radi analize.

Ljudi često od mene očekuju rješenje. Redovito im kažem da je odgovor unutar njih.

Pomognu im u donošenju odluke ostati ili otići tri bitna, a jednostavna pitanja. Odgovorite odmah, bez puno razmišljanja.

Prvo je – Da li radi nedoumice patite od nesanice?

Npr. srušite se od umora u krevet i onda ne možete zaspati jer vam se pitanje ostati ili otići vrti u glavi poput centrifuge.

Drugo je – Da li vam radi nedoumice stradava zdravlje?

Radi rastrganosti između dva moguća scenarija nije neuobičajeno da dođe do jačih migrena, probavnih smetnji, bolova u križima i vratu, neobjašnjivog osipa, debljanja ili mršavljenja...

Treće je – Osjećate li da ste više nego inače pod stresom?

Kod ovog se pitanja lako zavarati jer možemo naći puno razloga zašto smo “stresirani”, od posla do svakodnevnih obaveza i pritiska.

Ako odjednom nemate živaca za komunikaciju s prijateljima, djecom, rodbinom..., vrlo je vjerojatno da vam neodlučnost oko ostanka ili odlaska iz veze jede strpljenje.

Koliko god razmišljali i analizirali, teško da ćete moći odlučiti jer koristite “krivi organ”. Mozak nije kompetentan da donese odluku, ali zato vaše srce je. Jeste li ga upitali kako mu je u vezi?

Gore navedena pitanja obraćaju se vašem srcu i vašem tijelu, koje vam nepogrješivo šalje signale samo je pitanje da li ih znate protumačiti. Ako ne znate, lako ćete od minornog stresa doći do velikog disbalansa koji vodi do ozbiljno narušenog zdravlja, kroničnog umora ili nedostatka koncentracije pa vam se stalno dešavaju nekakve nezgode.

Odluku nećete uspješno donijeti s beskrajnom analizom, razmišljanjem, ćakulom s prijateljicama ili odvjetnikom, za i protiv listom... Takvi načini garantiraju samo još veću glavobolju i nezadovoljstvo.

Zato prestanite razmišljati i pogledajte u svoje srce. Ono jasno i glasno daje do znanja!

Pomognite proslijediti ovu poruku osobama koje muči sličan problem, a za koje znate da im može pomoći da žive sretnije.
Zahvaljujem vam se unaprijed u svoje i njihovo ime!
Zauzvrat, poklanjam vam provjereno učinkovit vodič za bolju komunikaciju u vezi.
Preuzmite ga klikom na   Obnovi Ljubav