Putem internet portala Medify.com moguće je pretražiti preko milijun medicinskih istraživanja provedenih na preko sto milijuna stvarnih pacijenata


Internet u velikoj mjeri mijenja medicinu, točnije ulogu pacijenta u liječenju. Zahvaljujući dostupnosti informacija, pacijenti se nerijetko informiraju o svojim bolestima na internetu i nastoje saznati više o dijagnozama, ali i načinima liječenja, posebice kada su u pitanju neke teže i kronične bolesti. Problem kod pretraživanja interneta u potrazi za takvim informacijama je ogroman broj internet stranica od kojih mnoge nude netočne informacije ili nastoje samo prodati neki svoj proizvod ili uslugu.

Medify.com je internet portal istoimene tvrtke iz Seattlea koji nastoji riješiti problem pronalaska pravih, upotrebljivih informacija. Preko njihove stranice moguće je pretražiti preko milijun medicinskih istraživanja provedenih na preko 100 milijuna stvarnih pacijenata. Rezultati su jednostavni za pregledavanje, relevanti, moguće ih je filtrirati, a korisnici mogu kreirati i svoj korisnički profil te kreirati vlastitu grupu preko koje mogu tražiti informacije od ostalih korisnika i sl.

Korisnicima su na raspolaganju brojni praktični alati kako bi što prije pronašli što relevantnije podatke o svojoj bolesti i metodama liječenja, kako onim službenim, tako i eksperimentalnim.

Više o ovoj ideji na: www.medify.com