Hrvatski sabor je na sjednici 17. veljače 2017. donio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o poticanju zapošljavanja „N.N“ 57/12., 120/12 i 16/17. Zakon je stupio na snagu 2.ožujka 2017.

Zakonom se uređuju olakšice za zapošljavanje nezaposlenih osoba bez radnog iskustva u zvanje za koje su se obrazovale, kao i dugotrajno nezaposlenih osoba kroz oslobađanje uplate ukupnih doprinosa na plaću u trajanju do dvije godine. Posebno pravo je i stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa neovisno o tome da li je stručni ispit ili radno iskustvo propisima utvrđeno kao uvjet za obavljanje poslova na određenom radnom mjestu.

Posebno je uređeno zapošljavanje radnika na privremenim i povremenim poslovima u poljoprivredi bez obzira na trajanje toga rada.

Mali broj nezaposlenih i dugotrajno nezaposlenih osoba evidentiranih na Hrvatskom Zavodu za zapošljavanje koristilo je pravo oslobađanja plaćanja doprinosa do dvije godine. Radi se o 400 osoba godišnje. Osobe mlađe od 30 godina su se zapošljavale uz oslobađanje od plaćanja doprinosa na plaću (mjesečno oko 250 korisnika), a od 01.01.2015. oko 47.000.

Pravo na novčanu pomoć stalnog sezonca

Stalni sezonac je radnik koji je kod istog poslodavca radio najmanje šest mjeseci na određeno vrijeme i s kojom je poslodavac sklopio ugovor o plaćanju doprinosa za obvezna osiguranja kako bi ga radno angažirao (zaposlio) u narednoj sezoni i koji je uredno prijavljen na evidenciju nezaposlenih osoba.

Taj radnik bi imao pravo na novčanu pomoć najduže šest mjeseci produženog mirovinskog osiguranja.

Stalni sezonski radnik treba prvo steći status na evidenciji Zavoda za zapošljavanje na temelju ugovora s poslodavcem da će mu uplaćivati doprinos, pa tek onda podnosi zahtjev za novčanu pomoć putem Zavoda.

Visina novčane pomoći određuje se prema radnikovoj prosječnoj plaći u tromjesečju prije prestanka radnog odnosa. Za prvih 90 dana iznosi 60%, a preostalo vrijeme 30% od navedene osnovice. Ipak, se ograničavaju isplate prema neto plaći u pravnim osobama u Hrvatskoj u prethodnoj godini.

Zakon je propisao razloge zbog kojih stalnom sezoncu prestaje pravo na novčanu pomoć. Tih razloga je 17. i taksativno su utvrđeni vrlo restriktivno. Ugovor o stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa.

Poslodavac može s nezaposlenom osobom sklopiti ugovor o stručnom osposobljavanju ali to nije radni odnos. Osoba je osigurana u zaštiti na radu, ali nema plaću i nema prestanka ugovora o radu. To traje 12 mjeseci za osobe s trogodišnjim i četverogodišnjim srednjim obrazovanjem sve do specijalističkog diplomskog sveučilišnog i stručnog studija.

Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa traje 24 mjeseca za osobe koje su završile trogodišnje srednje obrazovanje u programima obrazovanja za vezane obrte, odnosno za osobe sa stručnim kvalifikacijama za koje je obavljanje poslova uvjetovano članstvom u strukovnim udrugama osnovanim sukladno posebnom propisu.

Cjelokupni postupak provodi se u stručnim službama u organizacijskim jedinicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za osobe koje se kod Zavoda vode u propisanim evidencijama nezaposlenih.