Sve više dolazi u praksi da se javljaju povezana društva kapitala kao posebni pravni subjekti (related enterprises-eng.). To su samostalna trgovačka društva koja su međusobno povezana kapitalom ili poduzetničkim ugovorima. Bitno je da između njih postoji određeni stupanj ovisnosti. To se odnosi na konsolidaciju godišnjih financijskih izvješća (objedinjavanje bilance vladajućeg i svih ostalih društava i odnos društva s kontrolnim paketom dionica prema manjinskim dioničarima. U praksi su češća ovisna i vladajuća društva, društva koncerna i društva povezana poduzetničkim ugovorima.

Sve ovo je važno jer se po Zakonu o radu NN 93/14 može vršiti ustupanje povezanom društvu. To je novina u hrvatsko radno pravo jer je prvi put uređeno ustupanje radnika povezanom društvu s društvom poslodavca.

Praktično, kada poslodavac nema potrebe za radom određenog broja radnika koji su s njim (ili kod njega) u radnom odnosu, može ih povremeno ustupiti u s njim povezano društvo, u trajanju u najduže 6 mjeseci. Osnova toga treba biti sporazum sklopljen između povezanih poslodavaca i pisana suglasnost radnika. To se odnosi na poslodavce fizičke osobe.

Nakon 6 mjeseci isti radnik može ponovno “ustupljen” ali može se “vratiti” svom poslodavcu i kod njega raditi barem jedan dan. Sve je to nepotrebno, ali to je odredba Zakona o radu. Bez obzira na trajanje ustupanja moraju se radniku garantirati prava.

Poslodavac kome se ustupiti radnik može biti samo povezano društvo u smislu Zakona o trgovačkim društvima. Pretpostavka je da poslodavac koji je u sustavu “povezanog društva” za određeni period nema potrebe za radnikom s kojim je u radnom odnosu.

Dva su dokumenta potrebna za ustupanje radnika: Sporazum kojeg sklapa poslodavac s povezanim društvom i pisana suglasnost radnika koji se ustupa tom povezanom društvu.

Sporazum o ustupanju radnika mora sadržavati podatke o: nazivu i sjedištu povezanih poslodavca; imenu, prezimenu i prebivalištu radnika; početku i završetku vremena privremenog ustupanja; mjestu rada i poslovi koje će radnik obavljati; plaća, dodaci na plaću i razdoblja isplate plaće; trajanje redovitog rada ili tjedna.

Suglasnost koju radnik daje za rad u povezanim društvima treba smatrati kao pisani dodatak ugovoru o radu. Time se na određeno vrijeme radnik ustupa na rad u povezano društvo. Bitno je da radnik ustupa na rad u povezano društvo. Bitno je da radnik zapravo ima jednog poslodavca, ali što se tiče zaštite zdravlja i sigurnosti na radu poslodavac mu je onaj kod kojeg radi. Plaću radnika koji je ustupljen daje poslodavac kod kojeg je radnik u radnom odnosu a ne onaj kod koga radnik radi. To je logično, a sredstva doznačava onaj kod koga radnik de facto radi.