Ugovor o ustupanju radnika je pravni osnov da radnik bude privremeno ustupljen drugom korisniku.


Zakon o radu „N.N“93/14 u odredbama članka 44-52 uređuje „privremeno zapošljavanje“. To je atipični oblik zapošljavanja (članak 44-52) a regulira: agencije za pri­vremeno zapošljavanje, ugo­vor o ustupanju radnika, ugovor o radu za privreme­no obavljanje poslova, otkaz ugovora o radu za privremeno obavljanje poslova, og­raničenje vremena ustupanja radnika, obveze agencije prema ustupljenom radniku, obveza korisnika, nak­nada štete i evidencija.

Subjekti u tim odnosima su: agencija za privremeno zapošljavanje, radnik (ustupljeni) i korisnik. Agencija je poslodavac koji na temelju ugovora o ustupanju radnika, ustupa radnika drugom poslodavca (kao korisnika) za privremeno obavljanje poslova.

Radnik se zapošljava u Agenciji za privremeno za­pošljavanje, ali to mu nije de facto poslodavac kod koga radi, već se zapošljava s ciljem da ga ustupi korisniku. Za to Agencija mora biti re­gistrirana u posebnom registru i imati odobrenje ministarstva nadležnog za rad. Za poslove Agencija radnik sam ne snosi (ne plaća) ni­kakve troškove.

Ugovor o ustupanju radnika je pravni osnov da radnik bude privremeno ustupljen drugom korisniku. Iz­među Agencije i radnika sklapa se ugovor o radu, a između Agencije i „krajnjeg“ korisnika sklapa se ugovor o ustupanju radnika s propi­sanim sadržajem: broj ustupljenih radnika koji su po­trebni korisniku razdoblja za koja se ustupa radnik; mjestu rada; poslovi koje će ustupljeni radnici obavljati; na­činu i razdoblju u kojem ko­risnik mora ispostaviti agen­ciji obračun za isplatu plaće, te propisima koji se kod korisnika primjenjuje na ut­vrđivanju plaće i osoba koja zastupa korisnika pred radnikom.

Radnik se može ustupiti korisniku u inozemstvu. Ugo­­vor između Agancije i korisnika ne može se za­ključiti u zamjenu radnika kod korisnika kod koga se provodi štrajk ili u roku od šest mjeseci nakon što je korisnik otkazao ugovor o radu „višku“ radnika niti za­pošljavanje na poslovima s posebnim uvjetima rada ako ustupljeni radnik ne ispunjava uvjete za rad na takvim poslovima (mjestima).