Zamislite restoran u kojemu su sva jela samo sandwichi. Svih mogućih vrsta, dakako, ali ipak sandwichi. U njega sjednete nakon napornog radnog dana, naručite dva ili tri svoja omiljena, popijete čašu soka i kao da ste ponovo napunili svoje baterije. Ili, ukoliko se osjećate znatiželjni, možete naručiti neki od onih sa čudnim imenima i nepoznatim sastojcima. Dakle, brza, zanimljiva i ukusna okrjiepa.
To je fast food kao i bilo koji drugi. Usluga je brza i jednostavna. Cijene su niske. No tu prestaju sličnosti, kažu braća Wainwright, osnivači "Cosi Sandwich Bara" u New Yorku. Kamen temeljac njihova uspjeha je insistiranje na zdravoj, europski orijentiranoj hrani. Tj. sandwichima. Sudeći prema američkom društvu vlasnika restorana, više od 65 posto ljudi koji jedu u restoranima svoje najomiljenija "hranilišta" biraju zbog toga što im ova nude jela koja inače ne bi mogli pripraviti sami kod kuće. Upravo zbog tih podataka restoran Cosi svoje sandwiche spravljaju od namirnica koje su teško dostupne prosječnom kupcu. Ili rade takve kombinacije sastojaka kakve ljudi doma obično ne miješaju. Naravno, jedan sličan restoran na našim prostorima mogao bi imati i sandwiche sa npr. istarskim pršutom, paškim sirom, ili domaćim slanim srdelama. No bitno je da se ne zaboravi na njihovu prvotnu namjenu. To je ipak fast food. On mora biti jeftin i brz. Sadwichi u restoranu Cosi u tanjuru su 30 sekundi nakon što izađu iz pećnice. No odlični sadwichi nisu jedini koji su ovom restoranu osigurali slavu. Tu je i prelijepo uređen prostor sa ugodnom atmosferom. Ljudi znaju govoriti da je to najljepše mjesto gdje su ikada kupili sandwich "za prigristi".