Zilok je američka tvrtka koja putem  svoje internet stranice proširuje uslugu najma na gotovo sve što vam padne na pamet da bi se moglo iznajmiti – strojevi, alati, kostimi, sportska oprema, glazbala...


Kada se spominje najam, najčešće se misli na stanove, automobile, neku profesionalnu opremi i sl., no svakako se može postaviti pitanje – zašto ne i ostalo?  Posebice ako vam zatreba nešto samo nekoliko puta godišnje i ne isplati vam se kupovati novo, a nekome ta ista stvar skuplja prašinu, iako bi, kada bi ju iznajmljivao, mogla donijeti i profit.

Zilok je američka tvrtka koja putem  svoje internet stranice proširuje uslugu najma na gotovo sve što vam padne na pamet da bi se moglo iznajmiti - strojevi, alati, kostimi, sportska oprema, glazbala....

Na britanskoj, američkoj, nizozemskoj, odnosno francuskoj inačici ove stranice nudi se usluga posredovanja između onih koji nešto žele ponuditi za najam i onih koji nešto žele unajmiti. Usluga je dostupna svima, kako fizičkim osobama tako i tvrtkama koje se profesionalno bave iznajmljivanjem.

Usluga je besplatna za one koji žele nešto unajmiti kao i za fizičke osobe koje postavljaju oglase, a naplaćuje se postavljanje oglasa za poslovne subjekte te određena provizija za ostvarene najmove, ovisno o cijeni najma. Sigurnosni depozit unajmljivači dogovaraju i ostavljaju direktno iznajmljivaču.

[youtube:aLko8E-PEzs&]

Više o ovoj ideji na: http://us.zilok.com/