Pekar Jean-Louis Hecht kraj svojih je dviju pekara u Parizu i Hombourg-Hautu instalirao svoj izum – automat za prodaju svježeg kruha koji je kupcima na raspolaganju 24 sata dnevno


Jedan od zaštitnih znakova Francuske zasigurno je baguette, odnosno dugi tanki kruh kod nas poznatiji kao „francuz“. Francuzi ga konzumiraju svakodnevno i obrok je bez njega gotovo nezamisliv. Pekar Jean-Louis Hecht zna u kojoj mjeri Francuzi vole svoj kruh jer su mu redovito, u potrazi za svježim kruhom, mušterije kucale na vrata nakon što bi zatvorio pekaru. To se više ne događa jer je kraj svojih dviju pekara u Parizu i Hombourg-Hautu instalirao svoj izum – automat za prodaju svježeg kruha koji je kupcima na raspolaganju 24 sata dnevno.

Kruh se u automat stavlja polupečen, a potom se dopeče nakon narudžbe, tako da ga kupac dobiva svježe pečenog, toplog i hrskavog, baš kao da ga je kupio direktno u pekari. Izrada automata Hechta je koštala 50.000 €, no, čini se kako bi se investicija mogla vrlo brzo isplatiti jer se mjesečno proda preko 4.000 kruhova iz automata. Hoće li u budućnosti svaka pekara imati ovakav automat za prodaju kruha, ostaje nam vidjeti, a sudeći po velikom interesu Francuza, čini se da postoje dobri temelji za uspjeh.