Prema nekim procjenama diljem svijeta ispije se oko 2 milijarde šalica kave dnevno, a ako ste i vi među ljubiteljima, vjerojatno ste se susreli s problemom prevruće odnosne prehlade kave.
Idealna temperatura kave ne traje dugo, pa ako imate naviku kavu lagano i dugo pijuckati, vjerojatno ne možete izbjeći pijenje hladne kave. Ovim malim-velikim problemom pozabavila su se dvojica mladih dizajnera iz SAD-a i kao rezultat pronašli su rješenje – termodinamičko „kamenje“ za kavu nazvano Joulies.
Specifičnost Jouliesa je da kad ih se ubaci u vruću kavu oni zbog svojeg specifičnog sastava najprije hlade napitak do idealne temperature, a potom tu temperaturu zadržavaju jer lagano otpuštaju toplinu. Na taj način kava se ohladi do temperature za pijenje 3x brže, a na toj temperaturi ostaje 2x duže.
Već je nastala prava pomama za malim dragocjenim Jouliesima pa u tvrtci CoffeeJoulies ubrzano rade na povećavanju kapaciteta za proizvodnju kako bi uspjeli zadovoljiti potražnju. Svakako zanimljiv primjer kako male ideje mogu dovesti do velikog poslovnog poduhvata.
Što točno znači zaposliti radnika, koji su zakonski koraci koje poslodavac mora slijediti i kako izbjeći najčešće greške? U ovom vodiču saznajte sve o ugovoru o radu, prijavi zaposlenika i primjeni kolektivnih ugovora
Donosimo konkretne korake za strukturiranje digitalne imovine kako bi vaše društvo bilo spremno za zahtjevan proces M&A transakcije ili ulaska strateškog partnera.
High note 4: 3. ili 4. godina učenja udžbenik engleskog jezika za treći ili četvrti razred (ovisno o zahtjevima profesora) Autori: Richael Robert, Caroline Krantz, ...