Prema nekim procjenama diljem svijeta ispije se  oko 2 milijarde šalica kave dnevno,  a ako ste i vi među  ljubiteljima, vjerojatno ste se susreli s problemom prevruće odnosne prehlade kave.
 
Idealna temperatura kave ne traje dugo, pa ako imate naviku kavu lagano i dugo pijuckati, vjerojatno ne možete izbjeći pijenje hladne kave. Ovim malim-velikim problemom pozabavila su se dvojica mladih dizajnera iz SAD-a i kao rezultat pronašli su rješenje – termodinamičko „kamenje“ za kavu nazvano Joulies.
Specifičnost Jouliesa je da kad ih se ubaci u vruću kavu oni zbog svojeg specifičnog sastava najprije hlade napitak do idealne temperature, a potom tu temperaturu zadržavaju jer lagano otpuštaju toplinu. Na taj način kava se ohladi do temperature za pijenje 3x brže, a na toj temperaturi ostaje 2x duže.

 Već je nastala prava pomama za malim dragocjenim Jouliesima pa u tvrtci CoffeeJoulies ubrzano rade na povećavanju kapaciteta za proizvodnju kako bi uspjeli zadovoljiti potražnju. Svakako zanimljiv primjer kako male ideje mogu dovesti do velikog poslovnog poduhvata.


Više o ovoj ideji na: http://www.joulies.com/