Prema nekim procjenama diljem svijeta ispije se oko 2 milijarde šalica kave dnevno, a ako ste i vi među ljubiteljima, vjerojatno ste se susreli s problemom prevruće odnosne prehlade kave.
Idealna temperatura kave ne traje dugo, pa ako imate naviku kavu lagano i dugo pijuckati, vjerojatno ne možete izbjeći pijenje hladne kave. Ovim malim-velikim problemom pozabavila su se dvojica mladih dizajnera iz SAD-a i kao rezultat pronašli su rješenje – termodinamičko „kamenje“ za kavu nazvano Joulies.
Specifičnost Jouliesa je da kad ih se ubaci u vruću kavu oni zbog svojeg specifičnog sastava najprije hlade napitak do idealne temperature, a potom tu temperaturu zadržavaju jer lagano otpuštaju toplinu. Na taj način kava se ohladi do temperature za pijenje 3x brže, a na toj temperaturi ostaje 2x duže.
Već je nastala prava pomama za malim dragocjenim Jouliesima pa u tvrtci CoffeeJoulies ubrzano rade na povećavanju kapaciteta za proizvodnju kako bi uspjeli zadovoljiti potražnju. Svakako zanimljiv primjer kako male ideje mogu dovesti do velikog poslovnog poduhvata.
Ulogirajte se u sustav e-Porezna, pozovite na ekran porezno-knjigovodstvenu karticu, na kojoj je popis javnih davanja koja ste uplatili. Ako odaberete stanje na zadnji dan ove godine, na ekranu ćete vidjeti zbrojene iznose koje ste uplatili ili trebali uplatiti
Najam poslovnog prostora na Korzu, nulta zona, 2. kat, 68 m2, tri velike prostorije, predsoblje, kupatilo, trenutno u fazi renovacije pa je moguća djelomična prilagodba ...