Prema nekim procjenama diljem svijeta ispije se oko 2 milijarde šalica kave dnevno, a ako ste i vi među ljubiteljima, vjerojatno ste se susreli s problemom prevruće odnosne prehlade kave.
Idealna temperatura kave ne traje dugo, pa ako imate naviku kavu lagano i dugo pijuckati, vjerojatno ne možete izbjeći pijenje hladne kave. Ovim malim-velikim problemom pozabavila su se dvojica mladih dizajnera iz SAD-a i kao rezultat pronašli su rješenje – termodinamičko „kamenje“ za kavu nazvano Joulies.
Specifičnost Jouliesa je da kad ih se ubaci u vruću kavu oni zbog svojeg specifičnog sastava najprije hlade napitak do idealne temperature, a potom tu temperaturu zadržavaju jer lagano otpuštaju toplinu. Na taj način kava se ohladi do temperature za pijenje 3x brže, a na toj temperaturi ostaje 2x duže.
Već je nastala prava pomama za malim dragocjenim Jouliesima pa u tvrtci CoffeeJoulies ubrzano rade na povećavanju kapaciteta za proizvodnju kako bi uspjeli zadovoljiti potražnju. Svakako zanimljiv primjer kako male ideje mogu dovesti do velikog poslovnog poduhvata.
Pravovremena priprema za prijenos poslovanja osigurava stabilnost, očuvanje vrijednosti i dugoročnu održivost obiteljskih poduzeća. Riječ je o procesu koji zahtijeva strateško planiranje, jasno definirane ciljeve i odgovoran pristup. Otkrijte zašto je planiranje prijenosa poslovanja važno za budućnost vaše tvrtke i zajednice.
Kompletno uređen akvarij sa poklopcem, postoljem, svijetlom, ribice, puževi, živo bilje, pupa za zrak sa vulkanom, sve kao na slici, prodajem. Imam i manji za 50 ...