Prema nekim procjenama diljem svijeta ispije se oko 2 milijarde šalica kave dnevno, a ako ste i vi među ljubiteljima, vjerojatno ste se susreli s problemom prevruće odnosne prehlade kave.
Idealna temperatura kave ne traje dugo, pa ako imate naviku kavu lagano i dugo pijuckati, vjerojatno ne možete izbjeći pijenje hladne kave. Ovim malim-velikim problemom pozabavila su se dvojica mladih dizajnera iz SAD-a i kao rezultat pronašli su rješenje – termodinamičko „kamenje“ za kavu nazvano Joulies.
Specifičnost Jouliesa je da kad ih se ubaci u vruću kavu oni zbog svojeg specifičnog sastava najprije hlade napitak do idealne temperature, a potom tu temperaturu zadržavaju jer lagano otpuštaju toplinu. Na taj način kava se ohladi do temperature za pijenje 3x brže, a na toj temperaturi ostaje 2x duže.
Već je nastala prava pomama za malim dragocjenim Jouliesima pa u tvrtci CoffeeJoulies ubrzano rade na povećavanju kapaciteta za proizvodnju kako bi uspjeli zadovoljiti potražnju. Svakako zanimljiv primjer kako male ideje mogu dovesti do velikog poslovnog poduhvata.
Ako vaše društvo ne može funkcionirati bez vas – ne posjedujete posao, nego posao posjeduje vas.
U novom tekstu donosimo korake prema poslovanju koje ne ovisi o vlasniku – već o sustavu
Pravi trenutak za izlazak iz poslovanja ne dolazi sam od sebe — on se planira. Ako ste vlasnik društva i razmišljate o budućnosti, saznajte koja tri signala ukazuju da je vrijeme za strateško planiranje, koliko traje priprema i koje su najčešće pogreške koje smanjuju vrijednost društva.
Ako je vaša uloga u poslovanju nezamjenjiva, potencijalni kupci ili nasljednici to ne vide kao prednost, nego kao veliki rizik. U ovom članku saznajte kako smanjiti ovisnost društva o vlasniku i izgraditi poslovanje koje ima veću tržišnu vrijednost, stabilnost i budućnost.