Dvojica prijatelja i kolega u svojim skladištima uzgajaju bukovače na prikupljenom talogu kave koji se pokazao kao izvrsna podloga za takav uzgoj
Ideje za poslove koji se temelje na principima održivosti sve su prisutnije posljednjih godina, a pokretači su redovito mladi ljudi koji sve više shvaćaju važnost uklapanja određenih moralnih, socijalnih i ekoloških principa u same temelje poslovanja.
Dvojica prijatelja i kolega s poslovne škole Berkeley u Californiji, nakon završenog studija i u nedostatku ponude poslova, odvažili su se na poduzetnički korak osnovavši tvrtku BTTR Ventures koja se bavi uzgojem bukovača na talogu kave, što je ideja za koju su saznali od gosta predavača na njihovom fakultetu.
Ostatke kave svakog dana skupljaju u lokalnoj kafeteriji, i mjesečno skupe preko dvije tone kavenog taloga. U svojim skladištima potom uzgajaju bukovače na prikupljenom talogu koji se pokazao kao izvrsna podloga za takav uzgoj. Svoje gljive, uzgojene na potpuno organski i održivi način, prodaju lokalnim trgovinama zdrave hrane, restoranima i na tržnicama.
Čak i tu njihova priča o održivosti ne prestaje jer je talog koji je iskorišten za uzgoj gljiva također i odličan kompost – pa ga prodaju lokalnim uzgajivačima hrane, ali i doniraju određenu količinu.
Više o ovoj ideji na: http://www.bttrventures.com/