Stolar Charlie Shackleton u stvarnost je pretočio zamisao o kuhinjskim stolovima koje kupci sami izrađuju
Opća pomutnja oko toga što se zapravo zbivalo s određenim proizvodom prije nego je stigao u trgovinu i prije nego je, nakon obavljene kupovine, stigao u naše domove, sve više posljednjih godina dovodi do rasta trenda lokalnog, odnosno potrebe kupaca da više znaju o porijeklu i načinu proizvodnje artikala koje kupuju. Uz to, sve češća je i potreba ljudi da, u ovo vrijeme kada se relativno jeftino može kupiti sve potrebno za svakodnevni život kratkim posjetom supermarketu, nešto naprave vlastitim rukama.
Kada se ta dva trenda, odnosno potrebe, udruže, dobiva se temelj za mnoge ideje, a jedna od njih pod imenom Naked Table nastala je u Vermontu u SAD-u. Tamo je naime stolar Charlie Shackleton u stvarnost pretočio zamisao o kuhinjskim stolovima koje kupci sami izrađuju. Izrada vlastitog stola događa se tijekom vikenda ili jednodnevne radionice gdje sudionici uz pomoć stolara izrađuju sami svoj stol, a cijelo iskustvo osmišljeno je kao aktivnost gdje će se ljudi družiti te se upoznati s cijelim procesom nastanka jednog kuhinjskog stola, koji se u ovom slučaju izrađuje od lokalnih stabala iz šume kojom se održivo upravlja.
Radionice, ili bolje rečeno vikend aranžmani, se naravno i naplaćuju, a osim što se sudionici vraćaju kući bogatiji za jedinstveno iskustvo, u cijenu im je uračunata i dostava izrađenog stola na kućnu adresu, kao i, naravno, sam stol. Radionica završava zajedničkog večerom svih sudionika koji se za tu priliku okupljaju oko stolova koje su sami izradili spojenih u jedan veliki svečani stol.
Više o ovoj ideji na: http://www.nakedtable.com/