Specijalnost Marka Bella iz New Yorka su pizze, a znanje o pripremanju pizza prenosi na  tečajevima  koji su postali pravi hit i za koje postoji čak i lista čekanja


Čini se da je svjetska kriza prouzročila priličan broj trendova u svijetu, od kojih su mnogo postali temelj za uspješne poslovne poduhvate. Jedan od takvih trendova je i želja/potreba ljudi da povećaju broj jela koja sami spravljaju kod kuće, odnosno da prošire svoje kuharsko umijeće. 

Mark Bello iz New Yorka savršeno se uklopio u tu priču i postao svojevrsna zvijezda za čije usluge postoji čak i lista čekanja. Njegova specijalnost su pizze, a njegova niša tečajevi gdje polaznike uči, a što drugo nego kako se radi pizza. Bello je samouki pizza majstor, a njegove pizze proglašene su trećim najboljim u New Yorku (gradu s preko 1.800 pizzerija). No, veliko umijeće Mark Bello nije iskoristio tako da je i sam otvorio pizzeriju, već je to svoje znanje, za naknadu naravno, odlučio podijeliti sa svima koji žele naučiti kako pripremiti savršenu pizzu u vlastitoj kući. 

Do sada je njegov tečaj pohađalo preko 1.000 ljudi, a potrebno je prijaviti se dva mjeseca ranije kako bi se dobio termin. S obzirom da su u Hrvatskoj tečajevi kuhanja još uvijek rijetkost, uspjeh Bella i drugih entuzijasta koji svoje znanje dijele s drugima, svakako zvuči kao dobar poticaj za slične tečajeve kod nas.


Više o ovoj ideji na: http://pizzaacasa.com/