• Supermarket Thornton's Budgens u sjevernom Londonu  nedavno je na svoj krov podignuo 10 tona zemlje, komposta, kutija, paleta, kompostera i ostalih stvari potrebnih za organski uzgoj voća i povrća

Urbano vrtlarstvo, odnosno vrtlarstvo u gradskim sredinama, uzima sve više maha diljem svijeta, a još jedan primjer i dokaz da vrtovi i gradovi mogu ići skupa dolazi nam iz glavnog grada Velike Britanije.

Supermarket Thornton's Budgens u sjevernom Londonu  nedavno je u suradnji s tvrtkom Positive Earth Project, koja se bavi socijalnim poduzetništvom i uz pomoć brojnih volontera na svoj krov podignuo 10 tona zemlje, komposta, kutija, paleta, kompostera i ostalih stvari potrebnih za organski uzgoj voća i povrća.

Uzgojeno povrće i voće prodaje se u supermarketu, a sva zarada ponovo se ulaže u vrt. Biljke koje se sade u vrtu uglavnom su stare sorte koje se na taj način želi sačuvati.

Na svojem krovu planiraju držati i radionice urbanog vrtlarstva, a sjeme od njihovih biljaka besplatno će se dijeliti građanima. Osim toga, zeleni otpad koji preostane iz trgovine također odnedavno završava na krovu u komposterima.

Cilj cijelog projekta je potaknuti građane da i sami poduzmu slične akcije te da na svojim balkonima, krovovima i ostalim mjestima pogodnim za uzgoj i sami instaliraju slične vrtove.