Nakon što ste se mjesecima mukotrpno oporavljali od ljubavnog razočarenja, kada ste se najmanje nadali, našli ste se u novoj vezi. Oduševljeni ste. Znali ste da je to „TO" čim ste ga vidjeli! Kao da se znate sto godina. Vratila se vjera u ljubav, a onda odjednom PAF! Ponavlja vam priča za koju ste se zakleli sebi NIKADA VIŠE!
Otkrili ste da i novi partner npr. potajno pije, agresivan je, iako je bio nježan i pažljiv na početku...

Od početnog zanosa i višesatnih ugodnih razgovora, između vas dvoje nastala je mučna tišina i nerazumijevanje. Što sada?

Opet ste odabrali partnera koji nije najbolji za vas jer, iako niste svjesni toga, na vas utječu događaji iz najranijih dana u roditeljskom domu.

Upijali ste kako se vaši roditelji ponašali jedno prema drugom (nepoštivanje, svađanje, inaćenje, emocionalna hladnoća...) i za vas je to postala ljubav.

Htjeli ili ne tražite partnera koji ima identična ponašanja (ugodna i manje ugodna) kao i roditelji.

Iako djeluje suludo da želite partnera koji vas npr. neće poštivati, koji je nevjeran, nepouzdan..., na nesvjesnoj razini radite baš to.

Znam da odmah ne možete vidjeti ispravnu sliku jer je, samo kratkoročno, nešto tako privlačno kod te osobe da ste u oblacima.

Za promjenu ovakvog obrasca ponašanja treba donijeti svjesnu odluku o promjeni. Ali, reći “Ne” partneru koji vas magično privlači nije uopće lako i teško da ćete uspjeti sami, sorry!