Pudli su jedni od najpopulrnijih pasmina pasa na svijetu. Jedan od razloga njihove rasprostranjenosti sigurno je u svim mogućim varijetetima veličine i boje. Tu je naravno i mogućnost formiranja bezbrojnih frizura.U stručnim literaturama o uređivanju pudla opisano je preko 50 različitih standardiziranih frizura. Napomenuti ću već poznato da je jedini uvjet ovih frizura pravilno održavana i čista dlaka. O potrebi i počecima šišanja pasa postoji niz teorija i sve su podjednako vjerojatne. Jedna od najčešće prihvaćenih jest da je šišanje započelo još dok su pudli bili lovački psi-aporteri iz vode. U to vrijeme pudli su se šišali "na lava" da bi dugačka dlaka na prednjem dijelu štitila psa od ozljeda prilikom provlačenja kroz granje i trsku. Stražnje noge su brijane da ne bi zapinjale o to isto raslinje.Kult lava kao snažne i hrabre životinje seže još u 18. stoljeće kada su ljudi započeli šišati svoje ljubimce po uzoru na njega. Upravo su te frizure stare najmanje 400 godina sve dok sa vremenom nisu promijenile oblik i varijacije kako zbog komocije vlasnika ili pak zbog težnje da pudl ipak barem nalikuje "običnom" psu. Danas su pudle zasigurno pasmina koja ima najviše mogućnosti u oblikovanju frizura gdje je granica samo vaša mašta no za izložbene pse stanje stvari je drukčije.Tu su pravila strogo zadana. Prema pravilima pudli se mogu izlagati ošišani na jednu od slijedećih 5 frizura: moderna-sportska frizura, stara(lavlja) frizura, danas popularna tzv.puppy clip ili tzv. "frizura za štenad", English saddle clip i continental clip. Omiljena među vlasnicima je zasigurno moderna,sportska frizura i u zadnje vrijeme tzv.puppy clip. Obje prate oblik tjela i jednostavne su za održavanje i izvan izložbe. Dlaka izvan izložbene sezone može biti kraća a u vrijeme izlaganja duža. Dio leđa, gornja i donja strana njuške te šapice se šišaju mašinom.Većina tijela formira se škarama, što iziskuje mnogo znanja i vještine. Posebno se mora paziti na linije i kutove koji moraju biti pravilno naglašeni. Vrlina vašeg groomera biti će u tome što savršeno mora poznavati tijelo i pravilnosti kod građe pudla. Mora znati sakriti eventualne tjelesne mane vašeg ljubimca a istaknuti njegove vrline. Neke frizure poput kontinentalne lavlje mogu djelovati veoma efektno jer pojedine dijelove tijela mašinom obrijemo i ti dijelovi tijela budu potpuno otkriveni. Druga je strana što ćemo se za ovaj oblik frizure odlučiti jedino ako smo sigurni da naša pudla ima savršenu građu tijela. Ove izložbene frizure zahtjevaju puno više truda i spretnosti nego uobičajene sporske frizure na koje najčešće šišamo svoje pudle. Raskoš ovih frizura očituje se najviše u dužoj i dlaci koja se na glavi i prsima pušta dužom nego na ostalim dijelovima tijela. Tzv. kukmica na glavi i pon-pon na repu duži su nego kod izvan izložbenih frizura. Dlaka se na prsima ostavlja dosta dužom da bi se istaknula dubina prsa. Duga dlaka na glavi često se veže gumicama a cijelo se tijelo često poprska posebnim lakom kako bi formiranu frizuru dugo zadržao postojanom. Kod izbora frizure odlučujuću ulogu imati će dob i građa vašeg psa ali i kvaliteta njegove dlake. Važno je napomenuti da se redovitom njegom može uvijek poboljšati kvaliteta bilo koje dlake, ali nema tako kvalitetne dlake koja će izdržati pogrešnu ili nikakvu njegu. Prije izložbe namjenski izaberite preparate i postupke toaletiranja prema učincima koje želite postići; povećanje volumena, učvršćivanje, omekšavanje dlake, poboljšanje teksture tj. boje… Ukoliko ste ljubitelj ove pasmine i posjedujete pudla podarite svom ljubimcu neku od ovih atraktivnih frizura. Jedini preduvijet jest prava kvaliteta dlake koju ćete imati ako pravilno njegujete svog ljubimca. Ako ispunjavate ovaj uvjet,dajte oduška svojoj mašti i pretvorite svog običnog pudla u posebno remek-djelo.
Gusta juha od bundeve nezaobilazno je jesensko jelo gotovo svakog kućanstva, a kada bundevi dodate i leću, dobijete ukusan, hranjiv, kremasti, vege obrok prepun proteina i vlakana
Ovaj francuski specijalitet priprema se od choux tijesta, odnosno kuhanog tijesta od kojeg se rade profiteroli, princes krafne i ekleri, dok je craquelin prhko tijesto koje se dodaje prije pečenja. Tijekom pečenja popuca i zaslužan je za hrskavu notu. Danas malo tko ima volje i vremena pripremati ovaj desert, ali kad ga jednom isprobate, poželjet ćete ga raditi svaki tjedan!