Zakiseljavanje je ključ nastanka bolesti. Kisik se ne može vezati za krvne stanice ako je pH vrijednost krvi previše kisela. Kako naše tijelo postaje kiselo, razina kisika u tijelu po­činje opadati, postajemo umo­rniji, a gljivice, plijesni, lo­še bakterije i virusi polako hvataju zamah. Gubitak kalcija i magnezija sve je veći. Tada se ni ugljični dioksid ne transportira učinkovito, već se nakuplja u tkivima. To dovodi do stanične smrti. Hoću reći da bez kisika ne­ma života, pa stanice nalaze zadnju i radikalnu alternativu u prehrani glukozom. Nažalost, to znači da je u tijelu rak. Obo­ljeli od raka imaju pH vrijednost sline 4,5 do 5,5 (kod zdravih je to između 7 i 7,5). Alka­lizacija cjelokupnog organizma je prva i neophodna mjera, koju treba poduzeti kod prisustva tumora bilo kakve vrste. Dobro je poznato da tumori rastu ISKLJUČIVO u kiselom okru­ženju. (Stanice raka se “uspavaju” pri pH malo iznad 7,4, a umiru na pH 8,5.) Treba im kiselost, kako bi se aktivirali enzimi potrebni za razgradnju i invaziju okolnog tkiva.

Soda bikarbona je jeftin i snažan alkalizator. Upravo sa so­dom bikarbonom Tulio Si­mo­ncini je izliječio mnoge on­kološke bolesnike. (Nažalost, bio je izložen žestokom i neargumentiranom progonu od strane medicinske struke. Na­kon što mu je jedan pacijent umro, izgubio je medicinsku li­cencu. Na­glašavam, jedan pacijent.)

Najlakše je s tumorima, koji su lako dostupni, odnosno kod kojih je moguće direktno “ku­panje” u otopini sode bikarbo­ne (npr. u gastro traktu). Kod ostalih, otopina se ubrizgava u žile, koje vode do tumorskog sijela. Ovakav tretman zahtjeva bolničko liječenje, što nije uvijek lako izvedivo. Srećom, postoji i tretman za kućne uvjete.

Važna početna napomena: prilično je bitno da alkalizaciju provodite u svakom pogledu, a ne samo ponešto. To znači da ne smijete koristiti hranu, koja stvara kiselo okruženje. Ne smijete pušiti. Lijekove treba svesti samo na ono što je zaista neophodno.

Dostupne sheme uzimanja nisu uvijek iste, ovisno o tome koliko agresivan pristup želite prihvatiti. Uglavnom, 1-5 ča­j­nih žličica dnevno, podijeljeno u više doza. Pri većim koli­činama i tumor se brže raz­građuje, ali su i neke nuspojave češće i neugodnije. Tu mislim na proljev, povišenu temperaturu, glavobolju i osjećaj opće malaksalosti. Ako su manife­stacije prejake, dozu treba sma­njiti. Najveće količine ne treba koristiti duže od 4-5 dana, ali je vrlo poželjno da se manje doze zadrže duže, kako bi se alkalnost zadržala i kako bi se smanjio rizik od eventualnog novog rasplamsavanja bolesti. Obično se uz ovu terapiju dodaju vitamin C (u formi natrijevog askorbata) i MSM, kako bi se eliminirali mikrobi unutar stanica i kako bi se ponovno normalizirala opskrba stanica kisikom. Tako stanice raka postaju normalne stanice. Alkalizacija ne znači samo uništavanje tumora, već i eliminaciju gljivica te drugih mikroba iz cijelog sustava. Tada će i imunološki sustav napokon prodisati te preuzeti punu kontrolu nad vašim zdravljem.

Prijavite se na besplatni newsletter: [email protected]

Novosti iz svijeta zdravlja, alternativne medicine i zdrave prehrane, sve na jednom mjestu!