Samo odmorna osoba uredne probave i jakog imuniteta može apsorbirati iz hrane dovoljno nutrijenata koji će pomoći ljepoti kože

 

Lijepa koža iza koje blista odmorna i naspavana osoba postala je iznimka. Zašto? Jer, i ako si priuštimo ponekad kao kakvu nagradu vrijeme odmora u toku dana, ono je nedovoljno iskorišteno jer smo pod stalnim stresom. Obveze nametnute od drugih i od nas samih tinjaju unutar nas i ne dopuštaju tijelu i umu da se odmori. 

Ako ste pod stalnim stresom, tijelo je izbačeno iz hormonalne ravnoteže, višestruko se troši voda i kisik u organizmu te često dolazi do disbalansa probave. U tu svrhu može nam pomoći jedna jako jednostavna biljna mješavina. Pomiješajte u jednakim omjerima jaglac (cvijet i list), matičnjak, kamilicu i lipu. Jednu žlicu mješavine prelijte šalicom kipuće vode, poklopite i nakon otprilike 20 minuta procijedite. Čaj zasladite medom i pijte na gutljaje. Tokom dana može se popiti više ovako pripravljenih šalica čaja. On će vas smiriti tokom dana, pomoći da lakše zaspite po noći, otpustiti će grč u želucu i pomoći (uz više svježeg povrća) da balansirate probavu. Na ovaj način smanjit će se akumulacija toksina u tijelu, harmonizirat će se vaši odnosi s okolinom i noć će vam pružiti kvalitetniji odmor uz san. Iako je mješavina vrlo jednostavna, pomoći će i u dizanju imuniteta i smanjenju prehlada. Počnite s jednom šalicom prije spavanja dok se malo ne priučite na čaj, a tijekom dana popijte iz početka po pola šalice čaja, pa postepeno povećavajte dozu. Razlog je sedativno djelovanje mješavine koja može sniziti krvni tlak, a znamo da i osobe s niskim krvnim tlakom mogu biti pod itekakvim stresom. Ako imate visok tlak, možete ga probati balansirati i tijekom dana s ovom mješavinom.

Ne zaboravimo, samo odmorna osoba uz dovoljno sna, uredne probave i jakog imuniteta može apsorbirati iz hrane koju jedemo dovoljno nutrijenata koji će pomoći ljepoti kože. Koža će zablistati, akne postati manje, bore biti manje izražene na glatkoj koži lica.