Kada se zaljubimo sve je nekako ljepše, lakše, sretnije...nekoliko mjeseci. A onda šok! Odjednom shvatite da se vaš partner promijenio. Sve vam se manje sviđa njegovo ponašanje i razmišljanje, živcira vas i postao vam je odbojan.

Pitate se da li ste se (opet) zeznuli. Zar je moguće da je partner uspješno skrivao na početku neke svoje osobine koje vas sada iritiraju?

Možete li se uopće uzdati u svoj sud kada ste (opet) odabrali pogrešnog partnera.

Odahnite jer to se dešava svima, a o tome kako plivate kroz ovu fazu ovisi hoćete li doživjeti vrhunac ljubavi ili ćete misliti da nemate sreće. Iako toga najčešće nismo svjesni, kada se gradi ljubavni odnos između dvoje ljudi, otvaraju se stare rane na srcu; iz djetinjstva i prošlih veza.

Što bliskost i povezanost među partnerima postaje veća, više na površinu izlaze potisnute negativne emocije i strah da će se opet javiti. Stoga podsvijest izvodi akrobacije ne bi li tu vezu prekinula i poštedjela nas još jednog poraza.

Postajemo iznenada sitničavi kako partner pere suđe, a njegove slatke nesavršenosti s početka veze sada nas iritiraju poput svraba. Ako partner želi s vama provoditi više vremena, osjećate da vas guši i oduzima vam slobodu.

Ako pak želi izaći van s društvom na utakmicu, osjećate se odbačeno i zapostavljeno. Stalno ga napadate, okrivljavate i svađate se oko istih stvari.

Radi svog neosviještenog straha od bliskosti radije upirete prstom u partnera u umjesto da pogledate u sebe.

Ljudi se u ovoj fazi često svađaju, okrivljavaju partnera, povlače se u sebe ili prekidaju vezu da bi se sve ubrzo ponovilo u novoj vezi jer, ako ništa ne osvijestimo i sve radimo po starom, nema osnove za očekivanje novog rezultata. I tako prođe život, a mi ne stvorimo sretnu, trajnu i zdravu vezu o kojoj sanjamo od malena.

Strah od bliskosti je normalna faza kod oba partnera i zato ulovite se u koštac s tim periodom sami ili potražite pomoć pa ćete biti ispunjeni u harmoničnoj vezi u kojoj vlada povezanost, intimnost i bliskost.

Pomognite proslijediti ovu poruku osobama koje muči sličan problem, a za koje znate da im može pomoći da žive sretnije.

Zahvaljujem vam se unaprijed u svoje i njihovo ime!

Zauzvrat, poklanjam vam provjereno učinkovit vodič za bolju komunikaciju u vezi.

Preuzmite ga klikom na   Obnovi Ljubav