Iako je brza hrana gotovo pa sinonim za nezdravu prehranu, lanac restorana brze hrane Burgerville iz SAD-a primjer je kako to ne mora uvijek biti tako. Ova tvrtka počiva na sasvim drugim temeljima od klasičnih restorana brze hrane i primjerima iz svoje prakse nastoji na pozitivan način utjecati na sve koji dolaze u doticaj s njima i njihovim proizvodima. Naime, Burgerville svoj jelovnik temelji isključivo na namirnicama s lokalnih, po mogućnosti organskih, farmi i on je uvijek prilagođen sezonskim namirnicama. Tako se, ovisno o godišnjem dobu, nekad mogu naručiti prženi koluti luka te milkshake od jagode, a kada im nije sezona, ne mogu.
Meso koje koriste u hamburgerima i sendvičima potječe od životinja koje se hrane u slobodnoj ispaši i koje se ne tretiraju antibioticima. Osim što pridaju veliku pažnju izboru namirnica koje će se naći na njihovom jelovniku, Burgerville se i u svim drugim pogledima nameće kao primjer tvrtke koja odgovorno pristupa svojem poslovanju, mušterijama, zaposlenicima i okolišu.
Koriste isključivo električnu energiju dobivenu putem vjetroelektrana, recikliraju 85% otpada, iskorišteno ulje ne bacaju već se od njega proizvodi biodizel, a sav organski otpad koji je iskoristiv koriste za proizvodnju komposta. A uza sve to - bilježe i rast profita!
Više o ovoj ideji saznajte na: http://burgerville.com/
16.06.2009.
Brza hrana s domaćim sastojcima

Izdvojeni članci
Ulogirajte se u sustav e-Porezna, pozovite na ekran porezno-knjigovodstvenu karticu, na kojoj je popis javnih davanja koja ste uplatili. Ako odaberete stanje na zadnji dan ove godine, na ekranu ćete vidjeti zbrojene iznose koje ste uplatili ili trebali uplatiti
Poslovno savjetovanje
Što nam donosi umjetna inteligencija (AI)?
Što nam donosi AI i kakve promjene možemo očekivati u budućnosti?
Poduzetnik
Kako najbrže otvoriti obrt u Hrvatskoj?
Donosimo sve što trebate znati za uspješno otvaranje obrta, prema važećim hrvatskim zakonima i propisima