U mojoj granoli se nalaze zobene pahuljice, lješnjaci, bademi, med, kokosovo ulje i za čoko efekt kakao. Treba vam 5 minuta za pripremu, 20 minuta za pečenje i kada se ohladi imate 2 tjedna da je pojedete
Doručak je najvažniji obrok u danu! Ako dan započnete domaćom granolom, sigurno nećete pogriješiti.
Granola ili hrskavi müsli je mix tostiranih pahuljica (najčešće zobi), sjemenki, orašastih plodova (badem, lješnjak, orah...), sušenog voća (grožđice, datulje…), meda, masnoće i drugih dodataka. Granola je jedan od energetski najbogatijih i najzdravijih doručaka, a može se jesti s mlijekom, jogurtom, kefirom ili čak uz smoothie. U granolu možete dodati i svježe voće za još ukusniji obrok.
Danas na tržištu postoje razne vrste granola, no, ako je napravite sami, izbjeći ćete hrpu tvorničkih aditiva i dodanih šećera, a uz to sastojke prilagodite svojim željama i ukusu.
U mojoj granoli se nalaze zobene pahuljice, lješnjaci, bademi, med, kokosovo ulje i za čoko efekt kakao.
Treba vam 5 minuta za pripremu, 20 minuta za pečenje i kada se ohladi imate 2 tjedna da je pojedete.
SASTOJCI:
- 200 g zobenih pahuljica
- 150 g sjeckanih lješnjaka i badema
- 60 g meda
- 80 g kokosovog ulja
- 3 žlice kakaa
PRIPREMA:
Pećnicu zagrijati na 150º C.
Promiješati zobene pahuljice, nasjeckane lješnjake i bademe. Na laganoj vatri otopiti kokosovo ulje, med i kakao. Mješavinu ulja, meda i kakaa dodati u suhe sastojke i dobro promiješati da se sve poveže.
Lim za pečenje obložiti papirom za pečenje i na njega rasporediti granolu.
Peći 20 minuta na 150º C, povremeno promiješati.
Pečenu granolu pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi, potom je spremiti u staklenku.
Čuvati u zatvorenoj posudi do 2 tjedna.
Dobar tek!