U mojoj granoli se nalaze zobene pahuljice, lješnjaci, bademi, med, kokosovo ulje i za čoko efekt kakao. Treba vam 5 minuta za pripremu, 20 minuta za pečenje i kada se ohladi imate 2 tjedna da je pojedete

 

Doručak je najvažniji obrok u danu! Ako dan započnete domaćom granolom, sigurno nećete pogriješiti.

Granola ili hrskavi müsli je mix tostiranih pahuljica (najčešće zobi), sjemenki, orašastih plodova (badem, lješnjak, orah...), sušenog voća (grožđice, datulje…), meda, masnoće i drugih dodataka. Granola je jedan od energetski najbogatijih i najzdravijih doručaka, a može se jesti s mlijekom, jogurtom, kefirom ili čak uz smoothie. U granolu možete dodati i svježe voće za još ukusniji obrok.

Danas na tržištu postoje razne vrste granola, no, ako je napravite sami, izbjeći ćete hrpu tvorničkih aditiva i dodanih šećera, a uz to sastojke prilagodite svojim željama i ukusu.

U mojoj granoli se nalaze zobene pahuljice, lješnjaci, bademi, med, kokosovo ulje i za čoko efekt kakao.

Treba vam 5 minuta za pripremu, 20 minuta za pečenje i kada se ohladi imate 2 tjedna da je pojedete.


SASTOJCI:

  • 200 g zobenih pahuljica
  • 150 g sjeckanih lješnjaka i badema
  • 60 g meda
  • 80 g kokosovog ulja
  • 3 žlice kakaa


PRIPREMA:

Pećnicu zagrijati na 150º C.

Promiješati zobene pahuljice, nasjeckane lješnjake i bademe. Na laganoj vatri otopiti kokosovo ulje, med i kakao. Mješavinu ulja, meda i kakaa dodati u suhe sastojke i dobro promiješati da se sve poveže.

Lim za pečenje obložiti papirom za pečenje i na njega rasporediti granolu.

Peći 20 minuta na 150º C, povremeno promiješati.


Pečenu granolu pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi, potom je spremiti u staklenku.

Čuvati u zatvorenoj posudi do 2 tjedna.


Dobar tek!