C60 je vrlo specifična molekula, jer može davati ili primati mnogo elektrona, čime može neutralizirati slobodne radikale

Znamo da mladost ne traje zauvijek i da se, protekom godina, simptomi starosti prije ili kasnije pokažu. Vječna mladost ostaje tvrd orah, mada je to bila i ostala opsesija znanstvenika kroz vjekove. No, neke ključne uzroke starenja znamo. Izgleda da najviše ovisimo o telomerima. Oni se nalaze na svakom kraju kromosoma i štite ih od propadanja. Svaki put kad se DNK replicira, telomeri ostaju nešto kraći. Kada postanu prekratki, reproduciranje stanica više nije moguće, pa tako ni život. Eh, kada bi se skraćivanje telomera uspjelo zaustaviti… Mislite da je to fantazija?

Ljekovita svojstva aktivnog ugljena već su odavno poznata. Prodaje se kao suplement, a najpoznatiji je po tome da apsorbira otrove, pa tako možemo pročistiti organizam na najprirodniji mogući način. Ali, sada postoji i nešto novo. Moguće da se radi i o senzacionalnom otkriću. C60 je poseban oblik ugljika, koji se javlja u prirodi, a potječe od ugljena. Topiv je u mastima, pa se obično miješa s maslinovim uljem. Štakori, kojima su davali C60, živjeli su dvostruko duže od ostalih i uopće nisu razvijali tumore (iako su njima izuzetno skloni). Može li se sve to primijeniti na čovjeka?

Kao prvo, C60 je izuzetno snažan antioksidans, daleko jači od vitamina C. Slobodni radikali su molekule s manjkom ili viškom elektrona, što je glavni uzrok oštećenja unutar organizma. C60 je vrlo specifična molekula, jer može davati ili primati mnogo elektrona, čime može neutralizirati slobodne radikale. Važno je napomenuti da C60 u tom postupku ne postaje nestabilan. Djeluje kao svojevrsni rezervoar elektrona, koji ispravlja nesavršenosti na gotovo senzacionalan način. Drastičnim reduciranjem oksidacijskog stresa, smanjivanje telomera usporava se i do 90% Da li je to recept za produženje mladosti?

Povratne informacije korisnika preparata vrlo su zanimljive. Sportaši kažu da su učinci bolji nego uz nelegalni doping. Također, izgleda da je oporavak nakon napornog treninga ili rada brz. C60 veže toksine za svoju vanjsku strukturu i onda ih uklanja iz tijela. Djeluje kao alkalizator, ubija bakterije i viruse, znatno ublažava simptome artritisa. Svi ističu navalu nove energije te, recimo to tako, čišćenje mozga i uma. Rješavanje tjeskobe. Dubinsko čišćenje stanica, kakvo nam je svima potrebno. Osjećaj nove mladosti može biti subjektivan, ali previše je svjedočanstava da bi to bilo slučajno. Zapravo, lijep je osjećaj funkcionirati na razini, za koju smo mislili da više nije moguća. Čak bih rekao da je i uzbudljivo popiti nešto s tolikim potencijalom. Koliko zaključane energije čuči u svima nama?

Meni ovaj proizvod djeluje u najmanju ruku obećavajuće, pa sam ga spreman i osobno isprobati u bliskoj budućnosti. Cijena varira, a u inozemstvu se može naći i za dvjestotinjak kuna s uključenom poštarinom (100 ml, količina za 15-30 dana upotrebe).

Prijavite se na besplatni newsletter: [email protected]