Gljivice su najprilagodljiviji i najagresivniji mikroorganizmi poznati u prirodi. Uživaju u živi i drugim otrovima. Mijenjaju kemiju našeg tijela, kako bi novo okruženje odgovaralo njihovim potrebama


Gušterača ima tri glavne funkcije: izlučuje probavne sokove, proizvodi hormon inzulin i proizvodi natrijev bikarbonat (sodu bikarbonu) za neutralizaciju kiselina koje pristižu iz želuca. Uloga gušterače u alkaliziranju cijelog organizma je ogromna. Kada tu dođe do poremećaja, spiralu loših događanja nije moguće izbjeći.

Poremećaji nastaju (kao i uvijek) zbog nepravilne prehrane, otrova i stresa. (Molim vas, ne tražite izliku u genima. Oni utječu puno manje.) Prvo će doći do smanjenja proizvodnje bikarbonata. Stvorit će se kiselo okruženje i lančana reakcija upalnih procesa po cijelom tijelu. Paralelno raste opasnost od dijabetesa, ali i raka. Naš organizam je nesposoban za efikasnu borbu s agresivnim gljivičnim napadima koji nastaju pri kiselom okruženju. Gljivice su najprilagodljiviji i najagresivniji mikroorganizmi poznati u prirodi. Uživaju u živi i drugim otrovima. One su, na neki način, vjesnici smrti. Mijenjaju kemiju našeg tijela, kako bi novo okruženje odgovaralo njihovim potrebama. Toksini plijesni i gljivica sposobni su signalizirati beta stanicama u gušterači da odumru. A te beta stanice stvaraju inzulin. Mitotoksini smanjuju tjelesne zalihe glutationa, koji je važna tvar za neutralizaciju toksina. Opsežne kolonije gljivica možete pronaći kod svih vrsta raka. Zapravo, od dijabetesa do raka tek je mali korak. Dijabetes je upozorenje, a rak i serija drugih boleština su logični slijed. Žderu vas gljivice. Moglo bi se reći da gljivice rastvaraju materiju, koja nema uvjete za opstanak. Nije neobično da onkološki bolesnici s dijabetesom imaju 50% veću smrtnost unutar 30 dana od operacije.

Soda bikarbona alkalizira, a gljivice ne mogu opstati u alkalnom okruženju. Već znamo da natrijev bikarbonat znatno usporava razvoj kroničnih bubrežnih bolesti, ali slično se može postići i kod dijabetesa. Soda bikarbona je superiorna u tretiranju gljivica u odnosu na ostala protugljivična sredstva koja možete naći na tržištu. Uostalom, to je tvar koju tijelo i inače proizvodi. Samo što je proizvodnja zakazala, pa ju hitno treba nadomjestiti. Neki kombiniraju sodu bikarbonu i magnezijev klorid. Naravno, samo po sebi se podrazumijeva da se nakon eliminacije gljivica (odnosno ozdravljenja) nećete vratiti starim lošim navikama. Život je lijep, ali samo ako se za to i sami pobrinete!