Brazilska tvrtka Los Paderos prodaje polupečene kruhove, peciva i ostale pekarske proizvode te ih po narudžbi dostavljaju na kućni prag


Miris svježe pečenog kruha jedan je od najpopularnijih mirisa na svijetu prema brojnim istraživanjima na tu temu. Na samu pomisao na svježe pečeni kruh mnogima rastu zazubice, no rijetko se poklopi da se kruh kupuje ili konzumira baš u trenutku kad je izišao iz pećnice.

Brazilska tvrtka Los Paderos prepoznala je ljubav ljudske rase prema svježe pečenom kruhu i pretvorila ju u vrlo uspješan posao. Ideja za posao proizišla je iz projekta za MBA studij Lise Boden, jedne od suvlasnica tvrtke, koja je primijetila da u je u trgovinama ponuda polupečenih kruhova prilično skromna. Skupa sa suprugom i još dvoje kolega osnovala je tvrtku koja prodaje polupečene kruhove, peciva i ostale pekarske proizvode te ih po narudžbi dostavljaju na kućni prag.

Riječ je isključivo o ručno rađenim proizvodima od biranih sastojaka, bez konzervansa, te koriste prirodnu fermentaciju. U ponudi imaju 20-ak različitih delikatesnih proizvoda (bageti s lanenim sjemenkama, ciabatte s integralnim brašnom, kruščići s grožđicama i oraščićima...) koje kupac može naručiti putem njihove internet stranice, a proizvodi se potom dostavljaju na adresu kupca. Svi proizvodi dostavljaju se polupečeni i smrznuti. Drže li se u hladnjaku, mogu trajati do 2 tjedna, a u zamrzivaču traju i do mjesec dana.

Za konzumaciju su spremni nakon što se dovrše u pećnici kod kuće i na taj način kruh se uvijek može konzumirati svježe pečen. Svoje proizvode prodaju i restoranima koji čine čak 30% ukupne prodaje.

Više o ovoj ideji na: www.lospaderos.com.br