Za većinu je ljudi iskrenost je od izuzetne važnosti za vezu. Tko uopće želi dijeliti život s osobom koja nije iskrena?

Ako ste se uvjerili da je partner iskren, ipak postoji mogućnost da prestane stajati iza svojih riječi. To se često dešava na početku veze kada, bez obzira koliko osoba bila iskrena po pitanju svojih osjećaja, oni se mogu promijeniti, a vi ostati na čudu i povrijeđeni.

Sjećam se vlastitog iskustva iz prošlosti. Muškaraca s kojim sam započela vezu poznavala sam 3 godine prije našeg prvog spoja. Prepustila sam se bez imalo zadrške jer sam, na osnovu prethodnog 3 god. iskustva, imala u njega veliko povjerenje i smatrala ga pouzdanim čovjekom koji uvijek stoji iza svojih riječi.

Naša je veza nakon kraćeg vremena došla u fazu kada smo razgovarali o vjenčanju i “radili” na bebi. Uživala sam u našem zajedničkom vremenu punom smijeha, ozbiljnih razgovora...osjećala sam se sigurnom jer je “moj” muškarac uvijek uradio što je rekao da će uraditi. Bila sam sretna!

U jedan petak, taman prije Uskrsa, na njegovu inicijativu, dogovorili smo se da provedemo sami par dana ploveći uz obalu. Dan kasnije kratko me obavijestio da želi uskršnje praznike provesti sa svojom odraslom djecom i da ja mogu gdje želim. Bila sam iznenađena, zbunjena, razočarana, a na pitanje što se desilo nisam dobila odgovor. Naša je veza nakon toga krenula rapidno nizbrdo i ubrzo se prekinula. Od visoko obrazovane, zgodne, komunikativne, inteligentne žene postala sam, doslovce preko uskršnje noći, sponzoruša koja nema iste vrijednosti kao i on.

Osjećaji, naročito na početku veze, koliko god iskreni bili nisu činjenice niti garancija da će veza potrajati. Partner može biti sto posto predan vašim planovima za budućnost, a već sutra ga okolnosti tj. neriješene frustracije mogu odvući u sasvim drugom pravcu. Vjerojatno ste se i sami nekad predomislili po pitanju partnera i ispali lažljivci, iako su vam emocije i namjere, u trenutku iskazivanja, bile iskrene.

Što ste naučili o sebi iz takvih situacija?