Svatko tko želi pokrenuti posao koji uključuje korištenje kuhinje (za primjerice catering, pečenje kolača i sl.) susreće se s velikim preprekama kod ostvarenja svojih poslovnih ideja – prije svega zbog troškova jer imati vlastitu kuhinju sa svim potrebnim dozvolama nije jeftino.
Bračni par iz Philadelphije Eli Massar i Emily Pollack pokrenuo je zato posao koji omogućuje svima koji to žele da unajme kuhinju za vlastiti posao onoliko sati tjedno koliko im je to potrebno.
Oni su investirali u, opremili i osposobili kuhinju veličine 80 m2 koja ima dva dijela – za catering i klasično kuhanje i dio za pečenje kolača i sl. Philly Kitchen Share – kako se zove njihova profesionalna kuhinja, iznajmljuje se za fiksnu cijenu po satu – 39 dolara (195 kn) u manje prometne sate i 44 (220 kn) dolara u najprometnije sate.
Kuhinja je opremljena sa svime što može zatrebati korisnicima, a među kojima ima slastičara, priprematelja zdrave hrane, osobnih kuhara, cateringa i dr. Osim što iznajmljuju kuhinju vlasnicima malih poduzeća i obrtnicima, u svojoj kuhinji organiziraju i različite tečajeve kuhanja što im čini dodatni prihod u, do sada, vrlo uspješnom poslu.
Više o ovoj ideji na: http://www.phillykitchenshare.com/
Iznajmljivanje profesionalne kuhinje
Izdvojeni članci
Kada je pravo vrijeme za izlazak iz poslovanja?
Pravi trenutak za izlazak iz poslovanja ne dolazi sam od sebe — on se planira. Ako ste vlasnik društva i razmišljate o budućnosti, saznajte koja tri signala ukazuju da je vrijeme za strateško planiranje, koliko traje priprema i koje su najčešće pogreške koje smanjuju vrijednost društva.
U ovom članku ću detaljno objasniti promjene koje smo kao poduzetnici dužni implementirati od 2026. godine. Želja mi je da razumijete i svjesno odaberete ono što je za vas optimalno — i u pogledu performansi i u pogledu cijene!
Zašto je važno izgraditi poslovanje s prenosivom vrijednosti
Poslovanje koje može funkcionirati bez vlasnika ima veću tržišnu vrijednost, stabilnost i sigurnost – a vlasniku donosi stvarnu slobodu izbora