Kada ih upitam: “Na pomisao da za 6 mjeseci situacija između vas dvoje bude i dalje ista, što vam prvo pada na pamet?” Najčešće reakcije su; skamenjen izraz lica, osjećaj užasa, stezanje i mučnina u želucu, mokri dlanovi i izjave tipa: “Ne mogu to više izdržati ni minute.“

Većina parova koji grcaju u problemima ne znaju koji je uzrok tome tj. koja je uopće svrha postojanja njihove veze.

Iako samo jedna vrsta pruža dugoročni uspjeh, postoje još dva česta, nekonstruktivna, razloga za stupanje u vezu. Svaka od njih ima slatku i gorku stranu.

Znajući u kojoj ste kategoriji, možete odmah doznati da li vas u budućnosti čeka dublja povezanost i zadovoljstvo pred partnera ili ćete (ako ništa ne promijenite) postati cimeri, izdržavajući frustracije koje završavaju mu­kotrpnim razvodom.

Dok čitate ovaj tekst korisno je analizirati vezu kako ju vi osobno doživljavate.

Krenimo!

1. Sigurni i komforni brlog

“Kraljevstvo za komfor i sigurnost,” životni je moto osobe koja se skrasila u vezi, živi u carstvu rutine i prezire sve događaje koji joj remete predvidljiv raspored.

Osoba koja ima izraženiju žensku energiju, bez obzira na spol, sklona je takvoj vezi, iako su žene češće u “brlogu”.

Panično bježe od konflikta i osjećanja “negativnih” emocija jer ne žele uzne­miriti partnera i narušiti prividni mir pa za posljedicu doživljavaju razornu za zdra­vlje “imploziju” u tijelu, srcu i duši.

Zanemarivanje svojih potre­ba i želja, hodanje po jajima oko partnera su joj uobičajeni, a to zna iritirati partnera.

U vezi je radi vlastitog stra­ha i nesigurnosti kojih, najčešće, nije svjesna. Ogorčena je (prvenstveno na partnera) jer, naravno, ne živi život kakav je očekivala.

Razloge nezadovoljstva nalazi u vanjskim faktorima; nov­cu, djeci, partneru,...vjerujući da bi joj život i brak bio bez straha i stresa kada bi se ti faktori sredili.

Obično joj je partner osoba koja itekako sebe stavlja na prvo mjesto. Umjesto da je na partnera ogorčena radi njegove sebičnosti može učiti od njega kako se zauzeti za sebe, steći sigurnost i dovesti svoju vezu i život u balans.

Pomognite proslijediti ovu poruku osobama koje muči sličan problem, a za koje znate da im može pomoći da žive sretnije.

Zahvaljujem vam se unaprijed u svoje i njihovo ime!

Zauzvrat, poklanjam vam provjereno učinkovit vodić za bolju komunikaciju u vezi.

Preuzmite ga klikom na   Obnovi Ljubav