Kada se umiliš jednoj skupini, izgubiš onu drugu. Tko će najbolje žonglirati površnim strastima i uvjerenja? Neka igre počnu.

 

Kako se bliži kampanja kandidati su počeli govoriti što oni misle da će se svidjeti njihovom biračkom tijelu. Pa je tako sadašnja predsjednica rekla da nije navijala za Rijeku dok je bila mala. Jer valjda računa da će time privući brojnije birače Zagreba i Splita.

Riječani će joj to vjerojatno zamjeriti, ali njih je ionako oko 100.000.  I broj opada kako mladi i pametni odlaze. A odlaze upravo sada, kada su na vlasti predsjednica i njezina stranka. Ali, dobro, ona je procijenila da će radije gađati ove druge.  Mladi i pametni nisu njena publika. Isto tako se odrekla i onih koji smatraju da se u Jugoslaviji nije živjelo toliko strašno. I to je njena procjena.

S druge strane, drugi kandidat, onaj ljevice kaže: da će zaobići Kolonu sjećanja u Vukovaru: 'Tamo naprosto nema mjesta za pristojne ljude'. Misli da će za njega glasati ti „pristojni ljudi“ koji smatraju da je desničarenje prisvojilo previše prostora i simbola.

Polako se kreće u osvajanje teritorija. Potreban je natpolovična većina. Treba biti oprezan. Kada se umiliš jednoj skupini, izgubiš onu drugu. Tko će najbolje žonglirati površnim strastima i uvjerenja? Neka igre počnu.