Danas se razvojem minimalno invazivnih implantacijskih tehnika i ugradnjom specijaliziranih implantata za ravna stopala ova deformacija vrlo uspješno može trajno izliječiti.


Spuštena ili ravna stopala najčešća je urođena deformacija stopala u ljudskoj populaciji. Definirano je kao stanje u kojem stopalo dodiruje tlo punom površinom. Većina osoba primjećuje brzo trošenje obuće zbog nepravilnog hoda, bol u nogama, kuku i slabinama, bol tijekom stajanju u skočnom zglobu te s unutarnje strane stopala. Bol u koljenima se javlja zbog nepravilno raspoređene težine koja radi pritisak na hrskavicu.

Neoperacijsko liječenje ulošcima i različitim oblicima ortoza može biti od pomoći po određenim deformitetima kod djece u ranijoj dobi razvoja kada se može utjecati na rast i razvoj kostiju dok kasnije ulošci i ostala pomagala služe samo za rasterećenje stopala, a nikako za ispravljanje deformacije.  Ukoliko nije drukčije indcirano bitno je i paziti na izbor obuće pa se vrlo često preporučuje nošenje široke i udobne obuće koja ne stvara pritisak na prste te gipke cipele koja  stimulira mišićnu aktivnost malih mišića stopala. Znanstveno je dokazano da ukoliko se spuštena stopala na taj način spontano ne isprave do desete godine nikada se kasnije tijekom rasta sama neće ispraviti već će tijekom života pacijentu praviti sve veće tegobe.

Kada fleksibilna ravna stopala uzrokuju nelagodu, bolna stanja, nemogućnost normalnog hodanja i opterećenja noge korigiramo jednostavnim operativnim zahvatom nakon kojeg se stopala dalje navođeno razvijaju, u zdravo, pravilno oblikovano stopalo, koje više neće zadavati tegobe.

Dugoročnim proučavanjem raznih metoda i implantata danas znamo da je ugradnja Bonestar titanskog implantata najminimalnija invazivno implantacijska tehnika, koja momentalno i trajno ispravlja ravna stopala te korigira sve prijašnje tegobe. Nakon ugradbe BoneStar implantata u ravno stopalo pacjentu više nikada neće biti potrebni ortopedski ulošci. Sama prednost očituje se u načinu djelovanja implantata kao poluge koja jednakomjerno djeluje tokom cijelog vremena implantacije 24 sata na dan, a ne kao uložak koji djeluje samo dok ga nosite.

BoneStar implantat ne puca, ne ispada, te ga ne treba vaditi zbog bolnosti stopala ili sinovitisa prije završenog liječenja, a odlični i vrlo dobri rezultati korekcije ravnih stopala dostižu 98%!. Pacijent ustaje i opterećuje svoje noge drugi postoperativni dan te napušta ustanovu hodajući na vlastitim nogama.