Ništa se ne može mjeriti s uljem medicinske konoplje. THC iz ulja pokreće stvaranje masnih molekula-ceramida. Ceramidi izazivaju programiranu smrt stanica raka, a bez štete za zdrava tkiva.


Grupa znanstvenika pod vod­stvom Manuela Guzmana dokazala je da se, nakon ubrizgavanja THC-a (aktivna tvar iz medicinskog kanabisa) u stani­ce tumora mozga kod štakora, tumor povuče i nestane. Tako su štakori koji bi inače uginuli, preživjeli. Opet su bili potpuno zdravi.

Sve se pokrenulo otkad je slučaj Huanita Luksetića počeo puniti novinske stupce. Hua­nito je nevjerojatno uspješno liječio multiplu sklerozu uljem medicinskog kanabisa, ali to se, nažalost, u Hrvatskoj izjed­na­čava s narkomanijom i opoj­nim drogama. Drugim riječi­ma, kriminal. Ali, kotačići su se nekako pokrenuli. Počinju medijska sučeljavanja, a inače uspavani saborski zastupnici nanjušili su prigodu za vlastitu afirmaciju. Odjednom, svima su puna usta kanabisa i svi se zalažu za njegovu legalizaciju. Osnovano je posebno medicinsko povjerenstvo, koje će sve detaljno proučiti. Ali, znate kako to već ide s povjerenstvima… Vjerojatno će malo duže potrajati, a i ne treba gajiti ne­ku naročitu nadu. Pretpos­tav­ljam da spremaju nekakav kom­promis, koji će za oboljele zna­čiti malo više od ništa. Ono što doista liječi ostat će u sferi ilegale. Konoplja je dovoljno ču­desna da mnogima smeta. Neki kažu da pojam “neizlječivo” vi­še ne postoji.

Ništa se ne može mjeriti s uljem medicinske konoplje. THC iz ulja pokreće stvaranje masnih molekula-ceramida. Ce­ramidi izazivaju programiranu smrt stanica raka, a bez štete za zdrava tkiva. (Snovi pos­taju stvarnost?) Uz to, ulje multiplicira produkciju melatonina (oboljelima od raka ga kronično nedostaje), a to je jedan od glavnih antioksidanta u našem tijelu. Zbog toga ovo ulje djeluje na tako puno zdrav­stvenih problema. Prema nekim analizama utjecaja na onkološke pacijente, oko 75% oboljelih od raka može raču­nati na izlječenje ili barem znat­no poboljšanje. Postotak je veći ako se s liječenjem započ­ne u trenutku prve dijagnoze.

I druga saznanja su neumoljiva. Dijabetes u ranoj fazi liječi se relativno lako. Čak se i kod inzulinskih korisnika po­nekad uspije postići potpuna neovisnost od lijekova. Visoki krvni pritisak ili nesanica obi­čno se normaliziraju usput, u kompletu s drugim bolestima. Za multiplu sklerozu Huanito je ogledni primjer iz našeg susjedstva. Ništa osim ulja nije ga izvuklo iz patnje, a sada mu ponovno prijete patnjom samo zato što želi biti zdrav. Postoji li veći apsurd?

Lijek je tako blizu, ali još uvijek toliko daleko. Sinteza medicine, politike i interesa predstavlja zid, koji je teško probiti. Navodno nas brane od (fantomske) narkomanije, a za­pravo nam oduzimaju spas. Dje­luje li vam poznato?

Prijavite se na besplatni newsletter: 
[email protected]
Novosti iz svijeta zdravlja, alternativne medicine i zdrave prehrane, sve na jednom mjestu!