Snažna, ambiciozna, uspješna, često je se drugi “boje” opis je žene koja je sigurna u sebe. Ona nema problem reći ne ili što želi.

Pred sebe očekuje partnera koji joj parira, podupire ju i pruža joj stabilnost. Stoga klasični Alfa mužjaci kod nje nemaju šanse jer joj osim uzbuđenja i strasti ne mogu pružiti ništa. Ni Beta muškarci joj ne mogu parirati radi svoje slabosti i nemogućnosti držanja koraka s njom.

Kakve su onda kvalitete muškarca koje snažnu ženu mogu zadržati pored njega, pružajući joj mogućnost da i dalje raste i bude svakim danom bolja verzija sebe?

To je muškarac koji je stabilan i karizmatičan istovremeno. On je njena stijena, njena baza i ni najmanje ga ne plaše njeni uspjesi, najbolji joj je prijatelj te svoj i iskren u svakoj situaciji.

Sljedeće kvalitete muškarca obećavaju zdravu i sretnu vezu:

Potiče ju da raste

S obzirom na to da je snažan ne ugrožava ga činjenica da njegova partnerica raste kao osoba iz dana u dan. U biti, sam ju potiče na napredak, život s njim je uvijek uzbudljiv i ne nedostaje iznenađenja (ugodnih). Siguran u sebe on je njena najveća podrška, ponosan je na njene uspjehe i nju kao osobu.

Nije ljubomoran

Dovoljno je jak emocionalno da zna da njeni prijatelji ili njena ljubaznost s drugim muškarcima npr. na cocktail zabavi nisu prijetnja vezi. Na miru je jer zna da njeno srce pripada njemu i nema potrebu za napornim provjerama jer se njihova veza temelji na povjerenju.

Zna kada joj popustiti, a kada ne

Zauzima se za svoje mišljenje kada zna da je u pravu. Izmjenjivati će argumente, braniti svoj stav, ali neće dozvoliti da radi toga dođe do žestoke svađe radi njene snage i dosljednosti.

Nasmijava ju

Muškarac koji nasmijava ženu može biti siguran da joj nikada neće postati dosadan ili naporan. Smijeh je važan sastojak sretne veze. Njen simpatični sarkazam i njegov oštar um baza su za dugoročnost veze.

Ne visi joj nad glavom jer ima i sadržaj u životu

Kako žena sigurna u sebe ima svoj život, kvalitetan partner to poštuje, razumije jer i on ima svoj. Ne radi joj probleme kada se ide družiti s prijateljicama, ne inzistira da ide s njom. Naprotiv, potiče ju da se druži s drugim ljudima, siguran da će se nakon toga vratiti njemu.

Ne udara “ispod pojasa”

On ima njeno potpuno povjerenje i može mu reći sve. Ne boji se da će joj jednog dana nabiti na nos njene slabosti, pogreške ili propuste u životu. Bez straha mu priča i o potezima ili situacijama na koje nije ponosna jer zna da ono što je rečeno između njih dvoje ostaje među njima.

Zna kako izaći na kraj s njenim lošim raspoloženjima

Kvalitetan partner je sigurna luka snažnoj ženi. Njeno utočište u kojem se osjeća na miru i spokojno kada nije dobre volje. Ako je ljuta, on kao nitko drugi zna kako da joj pomogne i oraspoloži ju. Zna procijeniti kada joj treba dati prostora jer je emocionalno prenatrpana ili kada je bolja solucija da ju drži u svom naručju.

Sluša partnericu što mu govori te očekuje da i ona sluša njega

Zna procijeniti kada treba nešto reći, a kada je bolje šutjeti i strpljivo slušati sve što mu partnerica ima potrebu reći. Zauzvrat očekuje isto od nje kada mu život servira intenzivne situacije pa osjeti da mu treba razgovor ne bi li se rasteretio ili našao rješenje.

Kada se ispričava to zaista i misli

Ukoliko je pogriješio nema problem priznati pogrešku i ispričati se. Pri tome nije arogantan, tvrdoglav i ne brani se patetično. Također, ne radi protunapad ne bi li skrenuo fokus sa sebe i svoje greške. Ukratko, on je muškarac, ne dječarac, a muškarci uvijek znaju kada se treba ispričati.

Usporedno s partnericom ide naprijed u životu

Bilo da je u pitanju karijera ili privatni ciljevi, uvijek je u sličnoj situaciji i brzini kao i njegova partnerica. Zna što želi u životu te razumije i poštuje njene ciljeve i želje. Ne ograničava ju, već bodreći nju ide i sam neprestano naprijed imajući u cilju svakodnevno ljepši i bolji zajednički život.

Ne omalovažava partnericu, niti ju postavlja na pijedestal

Kvalitetan muškarac od svoje partnerice ne stvara ideal, niti ju omalovažava. Voli ju maziti i paziti no to ne znači da joj slijepo ispunjava svaku želju. S njom je zato što želi, a ne zato što ju treba i boji se odbiti ju.

Od njega se može naučiti bez da “popuje”

Najbolje veze su one u kojima oba partnera mogu podjednako učiti jedan od drugoga. Snažnu ženu oduševljava muškarac koji je izvor određenih znanja koje voli podijeliti sa svojom partnericom pružajući joj pri tom informacije i uvide o područjima koja ga zanimaju u životu.

Od kvalitetnog partnera žena može učiti na razne načine, ali on to nikada ne radi na način da ju forsira da nešto prhvati. U biti, međusobno se nadopunjavaju i tako rastu kao ljudi.

Zaustaviti će svoju partnericu kada pretjera

Ne ustručava se upozoriti partnericu kada ona svojim ponašanjem prelazi granicu tolerancije. Ne boji se njene reak- cije, ne hoda kao po jajima oko nje kada joj treba priopćiti da je izgubila kompas za prihvatljivo ponašanje i pretvorila se u alfa ku.ku. Do nje mu je stalo i zato ne želi da sa svojim ponašanjem sama sebi i njihovoj vezi bude ponekad neprijatelj.

Ne čudi me, ako ste pomislile da takvi muškarci postoje samo u bajkama. Srećom, oni su oko nas, samo ih treba znati prepoznati...