Na popratnom listiću za cjepivo protiv gripe Flulaval piše: „Ne postoji kontrolirana studija koja bi dokazala smanjeno pobolijevanje od gripe nakon cijepljenja Flulavalom“


Startni pištolj za cijepljenje protiv gripe odjeknuo je prije nekoliko dana. Za penzionere i bolesne je besplatno, ostali trebaju platiti dvadesetak kuna.

Standardna propaganda može se čuti posvuda (Cijepite se svi, jer gripa je smrtonosna bolest!) uz tu i tamo opaske da je virus mutirao. Za vašu informaciju, virus gripe uvijek i stalno mutira. Baš zbog toga, pogotovo zadnjih godina, učinak cijepljenja je bio izrazito loš. O tome se rijetko govori, ali to nije jedina informacija pod svojevrsnim embargom. Dakako, govorim o embargu za širu javnost.

Na popratnom listiću za cjepivo protiv gripe Flulaval (proizvođač GlaxoSmithKline) piše: “Ne postoji kontrolirana studija, koja bi dokazala smanjeno pobolijevanje od gripe nakon cijepljenja Flulavalom.” Drugim riječima, ne postoji dokaz da ikakav učinak uopće postoji. Iznenađeni? Čitajte dalje… U uputama dalje piše da sigurnost i efikasnost pri upotrebi kod djece također nije utvrđena. Eventualna kancerogenost nije istražena. Stvarno zanimljivo… Uvijek su govorili da su cjepiva mnogostruko provjerena, sigurna i efikasna. Greška u komunikaciji ili greška u poimanju istine?

Sve ukazuje na to da je cjepivo protiv gripe izrazito toksično. Svaka doza sadrži 50 mikrograma thimerosala (derivat žive), formaldehide i još podosta toga. Tu je koncentracija žive 25.000 puta veća od gornjeg sigurnosnog limita za pitku vodu i 30 puta veća od dozvoljene koncentracije u ribi. Riskiramo li nove bolesti ili izbjegavamo smrt od gripe? Prvo vam moram reći da se gripa i vrlo slične bolesti (s istim ili sličnim simptomima) povezuju s barem 200 različitih virusa.

Cjepiva su obično rađena na bazi 3 virusa, koja su izabrana mjesecima prije sezone razbolijevanja. Realno, tada je nemoguće znati koji virus će dominirati i koje će sve mutacije uslijediti. Puno toga je bazirano na nagađanjima. Trenutno ne postoje studije, kojima se prate cijepljeni i eventualne teške ili manje teške nuspojave. To ne znači da takvih nuspojava nema. Već je bilo i smrtnih slučajeva nakon ovakvih cijepljenja, a među sijaset nuspojava nalaze se i neki oblici paralize, ozbiljni neurološki ispadi ili spontani pobačaji.

Iako se gripa konstantno prikazuje kao potencijalno teška i smrtonosna bolest, mnogi navode kako je smrtnost od gripe prenapuhana, kako bi se ljude dodatno motiviralo na cijepljenje. Inače zdravi ljudi izuzetno rijetko umiru zbog posljedica gripe. Naravno, drugačija je priča kod osoba s brojnim bolestima i vrlo oslabljenim imunitetom.

Prema nekim nezavisnim istraživačima, postoji naglašena tendencija da se sve nevolje ovakvih bolesnika, pa i smrt, pripisuju gripi, čak i ako postoji samo sumnja u njeno postojanje. Kažu da se tako smrtnost od gripe na umjetan način udvostručuje. Što je uopće stvarnost, a što iluzija?


Prijavite se na besplatni newsletter: [email protected]