Putem usluge Tagwhat korisnici iPhoneova i uređaja koji podržavaju Android operativni sustav mogu saznavati priče o prostoru kroz koji se kreću


Proširena stvarnost (engl. augmentedreality) pojam je o kojem smo već pisali u ovoj rubrici, a zasigurno će o njemu biti još dosta riječi na mnogim planovima ljudskog djelovanja. Riječ je o svojevrsnom „proširivanju“ stvarnosti  virtualnim informacijama putem računala („pametnih“ telefona i sl.).

Zanimljiv primjer primjene proširene stvarnosti dolazi nam iz SAD-a, a riječ je usluzi nazvanoj Tagwhat preko koje korisnici iPhoneova i uređaja koji podržavaju Android operativni sustav mogu saznavati priče o prostoru kroz koji se kreću.

Dovoljno je da uključe aplikaciju i usmjere svoj mobilni uređaj prema zgradama, ulicama, parkovima, svemu oko sebe i na ekranu će im se prikazati oznake uz objekte o kojima se može nešto zanimljivo saznati – primjerice, kako je nastala skulptura u parku, što je bilo na mjestu neke zgrade prije nego je izgrađena, gdje je snimljena scena nekog poznatog filma... Informacije koje se nude podijeljene su u nekoliko područja – sport, filmovi, povijest i sl.


Više o ovoj ideji na: http://www.tagwhat.com/