U radu s klijenticama nezadovoljnim u vezi uvijek slušam izjave koje se mogu svrstati u jednu rečenicu.

“Partner me uopće ne doživljava i govori mi da sam: luda, histerična, neuračunljiva...”

S druge strane, muškarci s kojima radim na rješavanju konflikta u vezi govore kako im je dosta prečeste svađe i premalo seksa.

Postoji rješenje kojim muškarci mogu jednim udarcem srediti obje muhe. Dajte svojim partnericama ono što jako trebaju od vas (ne vaše dragocjene centimetre).

Osnovno što žene trebaju u vezi je razumijevanje kada su uznemirene (a to može biti i nekoliko puta dnevno).

O tome znate li ju razumjeti i adekvatno postupiti kada ju preplave negativne emocije ovisi sudbina vaše veze i ostatak vašeg života.

Ako ju ne doživljavate, ako ste bezobrazni ili ju ignorirate u trenucima njene ranjivosti, zagarantiran vam je narušen imunitet, problemi sa zdravljem, poljuljani odnosi s prijateljima i djecom, manjak energije i motivacije, klimavi socijalni status i financije...

Volite li sebe i partnericu, koristit ćete 5 jednostavnih koraka s kojima možete izbjeći iscrpljujuće tenzije i uživati u vezi punoj mira, zadovoljstva i redovitog seksa.

1. Pažnja – kada je vaša partnerica uznemirena, fokusirajte se na nju. Ne okrećeti očima, ne mijenjajte programe na TV-u, već ju gledajte i vidite.

2. Shvaćanje – ako vam nije jasno zašto ju nešto muči pitajte ju što osjeća, zašto joj je to toliko bitno da je uznemirena.

3. Nerješavanje problema - Vaša je pažnja jedino što želi od vas. Ne nudite rješenje dok vas nije pitala!

4. Neumanjivanje značaja problema. Dajte sarkastični komentar ako vam se čini da je glupo to što ju muči i sami ste sebi iskopali jamu pod nogama.

5. Empatija – slušajte ju i koliko god se vama činilo minornim to radi čega je uznemirena, pokušajte shvatiti kako se osjeća.

Postupite li tako, vaša će partnerica dobiti ono što joj kao ženi treba po rođenju (povezanost s drugom osobom), a vi ćete dobiti ono što vama kako muškarcu treba – mir i seks.

Što mislite?

Pomognite proslijediti ovu poruku osobama koje muči sličan problem, a za koje znate da im može pomoći da žive sretnije.

Zahvaljujem vam se unaprijed u svoje i njihovo ime!

Zauzvrat, poklanjam vam provjereno učinkovit vodič za bolju komunikaciju u vezi.

Preuzmite ga klikom na   Obnovi Ljubav