Zubi su kod mesojednih vrsta vrlo važan organ pa i njima treba posvetiti potrebnu pažnju. Psića i macu navikavamo već od malena da dozvoljavaju pregled zuba. Česta je pojava zubnog kamenca koji primijetimo kao smeđe obloge koje se sakupljaju na zubima ispod desni, odstranjivanje kamenca obavlja veterinar.
Sami možete spriječiti prekomjerno sakupljanje kamenca tako da Vašem ljubimcu redovito čistite zube. U tu svrhu postoje posebne četkice za zube, a poslužiti će i obična gazica. Upotrijebite dječji kalodont koji ne peče. Psima i mačkama zube je dovoljno oprati jednom tjedno.
Za nokte kod mačaka znamo da su glavno njihovo oružje i da se kod njih nokti u pravilu ne režu. Na zahtjev vlasnika, nokti se i kod mace mogu potkratiti, ali će još uvijek biti dovoljno oštri da mogu napraviti štetu na namještaju ili zavjesama te u krajnjem slučaju na rukama vlasnika. Nokti se redovito režu kod lakših pasa, koji se kreću uglavnom po zemlji ili travi pa opet ne mogu izbrusiti nokte. Najsigurnije je ako to radite sami, da nokte ne režete nego ih brusite s malo grubljom turpijicom jer tako ne postoji opasnost da povrijedite krvnu žilu nokta.
I na kraju nešto o analnim vrećicama kod pasa za koje njihovi vlasnici često previše brinu i prečesto isprazne bez stvarne potrebe. U analne vrećice skup žlijezda izlučuje sekret koji daje svakom psu njegov specifični miris. Normalno se te vrećice prazne same, pa njihov sekret tako zaostaje i uzrokuje svrbež u području anusa, grickanje repa, "sanjkanje" po guzi. No za takve simptome, nisu analne vrećice jedini mogući krivac, pa je ipak bolje da konzultirate veterinara prije nego se upustite u često nepotrebno i nestručno "gnjavljenje" analnih vrećica.
Panna cotta, tradicionalni talijanski desert iz regije Pijemont, u prijevodu znači „kuhano vrhnje”. Ovaj desert jednostavan je za pripremu, a elegantnog je izgleda i bogatog okusa. Najčešće se poslužuje u restoranima i slastičarnicama, no savršeno uspijeva i u kućnoj radinosti
Medvjeđi luk – poznat i kao srijemuš, crijemuš, divlji ili šumski luk – raste po sjenovitim i vlažnim šumama, uz šumske putove i potoke, gdje često u gustim populacijama u potpunosti prekriva šumsko tlo. Svi dijelovi biljke su jestivi, a okusom podsjeća na češnjak ili vlasac. No, prilikom berbe treba biti oprezan jer na istim staništima često rastu i otrovne biljke poput mrazovca i đurđice
Od trešanja možemo raditi kompote, džemove, marmelade, likere, rakije, piree, pjenice, umake, voćne salate, torte i kolače… No ipak su najslađe svježe! A ako ih imate viška, isprobajte ovaj brz i ukusan desert – crumble s trešnjama!
Seven ruksak/torba za školu, korišteno dvije školske godine, jako očuvano, ispravno, oprano/čisto, anatomska, mekana pozadina i naramenice. Cijena u knjižari je ...
Iznajmljuje se stan u Rijeci na Pećinama od 60 m2, idealan za obitelji. Nedavno je obnovljen. Dvije spavaće sobe, kupaonica, kuhinja s blagovaonicom. 10 minuta pješke ...
Prodajem Renault Captur 900, 2018. god., registriran do 1./2026. god., prešao 150.000 km, redovno obavljeni svi servisi u ovlaštenim servisima, kupljen u RH, ima ...