27.05.2019.

Novi hazardi s 5G tehnologijom

Piše: Arsen Miletić
098/178-3788

Nova 5G tehnologija vjerojatno masovno kreće u upotrebu sljedeće godine. Oko 100 puta je brža od postojeće 4G

 

Mobilna mreža prolazi konstantne i revolucionarne promjene. Promjene su toliko brze, da ih je ponekad i teško sve pohvatati. Ali, ono što nam se sprema daleko, daleko nadmašuje sve do sada viđeno. Znam da napredak znanosti može itekako impresionirati, ali, nažalost, i zastrašiti. Naime, prilično je uobičajeno da se nove zdravstvene prijetnje nedovoljno ili nikako valoriziraju, pa teške posljedice obično dolaze kao „iznenađenje“. Opčinjenost novom tehnologijom obično je prevelika, da bi se zamarali utjecajem na nečije moždane vijuge. Sprema li se sličan scenarij s novom 5G tehnologijom?

Dakle, nova 5G tehnologija vjerojatno masovno kreće u upotrebu sljedeće godine. Oko 100 puta je brža od postojeće 4G. Dovoljno impresivno? Znate li da će se Internet uvući i u kućanske aparate, tako da će vas npr. hladnjak upozoravati kada vaše zalihe piva padnu ispod programiranog minimuma. Nove mogućnosti nicat će kao gljive poslije (obilne) kiše. Entuzijazam je već sada u nebesima, ali odgovorniji stručnjaci već sada sagledavaju i malo širu sliku. A ona nije svima po volji. Već i sadašnja mreža nije ni približno bezazlena, pogotovo za djecu i trudnice. Djeca apsorbiraju 10 puta više radijacije nego odrasli, daleko iznad sigurnosnih limita. S 5G bit će daleko gore. 4G tehnologija djeluje na 5 GHz, 5G funkcionira na 24-90 GHz. Enormna razlika. Veća frekvencija udara po zdravlju jače, makar po onome što znamo do sada. Unatoč većoj snazi, 5G se prenosi na kraće udaljenosti. U praksi to znači više odašiljača, možda i ispred vašeg kućnog praga. Tu neće biti alternative, antene će biti posvuda. Nigdje nećete moći pobjeći. Niti u šumu, niti na Sjeverni pol. Zemlja će biti premrežena u svakom kutku. „Pametni“ uređaji osiguravat će potpunu kontrolu nad baš svime, uključno i ljudskim životima. Neki kažu da sve nalikuje malo modernijem robovlasništvu. Dakle, ovakav oblik zračenja vrlo lako se apsorbira pod kožu i stvara nered po tjelesnim sustavima. Mnogi kažu da takav oblik zdravstvenog eksperimenta još nikada nismo imali. Sve se odvija prebrzo, pa su mogućnosti prilagodbe organizma minimalne. Već sada vlada prava epidemija fatalnog moždanog glioblastoma. Nemojte se čuditi što su ljudi sve bolesniji. Bit će samo još gore. I nemojte se čuditi ako uočite neobično propadanje i preostalog živog svijeta na našoj planeti. Da li su gomile mrtvih pčela dovoljno upozorenje? Možda je još vrijeme za moratorij i novu nadu za sve nas.

Mislim da bi se svi trebali na vrijeme pripremiti za ono što možda predstoji i od čega nećemo moći pobjeći. Suplementacija jodom svakako, naglasak na organski uzgojeno voće i povrće, izbjegavanje konzervirane i, pogotovo, zašećerene hrane. Tako ćete, koliko je to moguće, ojačati imunološki sustav. Poduzimanje svih zaštitnih mjera na mobilnim uređajima, kao i premazivanje kućnih zidova specijalnim bojama za blokadu zračenja nameću se kao razumni imperativ. Naravno, nadam se da mobitele ne držite kraj jastuka. Noć je za smireno spavanje, a ne za dodatnu akumulaciju nečega što je gore od parazita.


Prijavite se na besplatni newsletter: zdravljezatebe@gmail.com

Podijeli