• Margarin smanjuje imunitet, usporava produkciju inzulina i smanjuje kvalitetu majčinog mlijeka. Niti jedna životinja ne prilazi margarinu, na njemu ne rastu ni gljivice ni plijesni

Uvijek sam se užasavao torte, koje se jedino sjećaš po obilju margarina. Prisjedne ti već prvi zalogaj, a iza toga samo razmatraš mogućnosti bezbolnog uzmaka, a da neka važna osoba ne bude previše uvrijeđena. (Najbezazlenije i najuvjerljivije zvuče izgovori s gastritisom, masnoćama u krvi i debljinom.) Kada bih radio rang-listu najnepoželjnijih namirnica, margarin bi zasigurno bio na samom vrhu.

Margarin je isprva stvoren zbog DEBLJANJA PURANA. No, kako purani nisu preživjeli šopanje margarinom, netko se sjetio da DEŽURNA VREĆA ZA OTPATKE ZAPRAVO NIKADA NE ZAKAŽE. U čovjeka možeš utrpati doslovno sve. Uz prateća liječničko-marketinška uvjeravanja. Fama o zdravijoj inačici maslaca katapultirala je prodaju margarina iznad svih očekivanja. I tako je ostalo do danas. Laži koje dobro idu nikada se ne povlače.

Margarin se najprije radio od goveđeg sala, mlijeka, nasjeckanog ovčjeg želuca i kravljih iznutrica. Uvijek je bio jeftiniji od maslaca, pa ga je kupovala većinom sirotinja. No, prije stotinjak godina otkrili su mogućnost stvrdnjivanja tekućih masti uz pomoć metalnih katalizatora i vrućine. Od tada se margarin proizvodi hidrogenizacijom jeftinih biljnih ulja. Bezbrojni su dodaci za boju, okus i mazivost, ali osnova je uvijek ista. Posljedice po zdravlje ponekad su drastične.

Tijelo nije u stanju inkorporirati transmasne kiseline iz margarina unutar membrana, a ako to pokuša može doći do DEFORMIRANJA STRUKTURE STANICA. To potiče starenje, srčane bolesti i DEGENERATIVNE PROMJENE U TKIVU, UKLJUČUJUĆI I RAK. Pojavnost nekih oblika raka tako naraste i pet puta. Ako se bojite viška kolesterola, S MARGARINOM ĆETE GA IMATI JOŠ VIŠE. Iako margarin ne sadrži kolesterol, on POTIČE STVARANJE OBILJA KOLESTEROLA UNUTAR TIJELA.

Margarin smanjuje imunitet, usporava produkciju inzulina i smanjuje kvalitetu majčinog mlijeka. Niti jedna životinja ne prilazi margarinu, na njemu ne rastu ni gljivice ni plijesni (slično kao kod bijelog šećera). To je HRANA BEZ VRIJEDNOSTI I NE RAZLIKUJE SE PUNO OD PLASTIKE. Pazite, to mislim doslovno. Negdje sam pročitao da je MARGARIN TEK JEDNU MOLEKULU UDALJEN DA BUDE PLASTIKA.

Dobar tek!