Većina parova koji grcaju u problemima ne znaju koji je uzrok tome tj. koja je uopće svrha postojanja njihove veze. Iako samo jedna vrsta pruža dugoročni uspjeh, postoje još dva česta, nekonstruktivna, razloga za stupanje u vezu. Svaka od njih ima slatku i gorku stranu.

Znajući u kojoj ste kategoriji, možete odmah doznati da li vas u budućnosti čeka dublja povezanost i zadovoljstvo pred partnera ili ćete (ako ništa ne promijenite) postati cimeri, izdržavajući frustracije koje završavaju mukotrpnim razvodom.

Dok čitate ovaj tekst korisno je analizirati vezu kako ju vi osobno doživljavate.

2. Oaza zabave i bezbrižnosti

"Kraljevstvo za zabavu i zadovoljstvo" parola je osobe koja je primarno orijentirana na zadovoljenje svojih potreba. Često sluša od partnera da je sebična.

Nepravedno je takvu osobu optužiti da ne razmišlja o partnerovim željama i potrebama. Problem je što polaze od sebe pa smatraju da ono što je potrebno njima želi i partner (što najčešće nije istina).

Površno, uzbudljivo, zabavno i optimistično im je draže od ozbiljnog i dubokog pogleda na život.

Kada im životne okolnosti podastru zahtjevne situacije bezglavo traže način da se osjećaju bezbrižno, a partner koji se s problemima suočava čini im se previše zabrinut, osjetljiv... "Zašto od muhe raditi slona", tipično je njihovo pitanje, nakon čega slijedi skretanje s teme.

Nerijetko eksplodiraju odajući time stvarno stanje unutar njih, a to je nesigurnost i osjećaj da nisu dovoljno dobri, ljutnju, anksioznost...

Veliku korist za sebe i vezu mogu uraditi, ako prestanu bježati u bezbrižnost i posvete pažnju partnerovim potrebama jer će tako upoznati i sebe.

Ovo je češće ponašanje osobe koja ima izraženiju mušku energiju, bez obzira na spol.

 

Pomognite proslijediti ovu poruku osobama koje muči sličan problem, a za koje znate da im može pomoći da žive sretnije.

Zahvaljujem vam se unaprijed u svoje i njihovo ime!

Zauzvrat, poklanjam vam provjereno učinkovit vodić za bolju komunikaciju u vezi.

Preuzmite ga klikom na   Obnovi Ljubav