Pred neko vrijeme odjeknula je studija, prema kojoj je većina slučajeva raka rezultat isključivo loše sreće. Dakle, oboljet ćete po čistoj slučajnosti. Sve osim sreće je daleko manje bitno. Prije nekoliko dana, nova znanstvena stu­dija tvrdi potpuno suprotno.

Rak nije casino, već ga u 90% slučajeva stvaramo sami. Svojim greškama. Mnogi su ostali zbunjeni. Stvarno, što reći kada znanost producira dijametralno suprotne rezultate u rasponu od svega nekoliko mjeseci? A tema je daleko od banalne. Netko, očito, ne govori istinu. Da, o porijeklu se može raspravljati, ali o modalitetima liječenja daleko manje. Zdravstveno osiguranje ne nudi mogućnost izbora. Čak je i cijena tu manje bitna, iako uobičajena terapija vrijedi cijelo bogatstvo. Ba­rem za naše prilike. Zapravo, tvrda linija oko kemoterapije nije se bitno mijenjala zadnjih pedesetak godina. Dapače, danas je još tvrđa. BEZ KEMOTERAPIJE NEĆETE PREŽIVJETI! Melje li nas multimilijunski mlin, gdje goli život ima minornu važnost?

Mislite li da će tzv. “industrija raka” ikada istražiti i objaviti išta što zapravo liječi rak? Ne treba ga­jiti iluzije. Mreža poslušnika osigurava stanje, u kojem su gubitnici odavno poznati. Konstantno skupljanje dobrovoljnih priloga za opremanje onkoloških centara možda ima prizvuk humanosti, ali prije ili kasnije moramo shvatiti da je sve fatamorgana. Stva­rnost je poput ljute koprive, peče i na najmanji dodir.

U časopisu Nature objavljena je velika analiza, prema kojoj 88% najvažnijih studija, vezanih za rak, predstavlja potpuni falsifikat. Stvaranje umjetničkog dojma uz podlo friziranje činjenica. 9 od 10 onkologa bi odbilo kemoterapiju, kada bi se radilo o njihovom vlas­titom zdravlju. Mnogi umiru ZBOG kemoterapije. (Dakako, ovi smrtni slučajevi na kraju se pripisuju raku, a ne lijekovima.) Za SAD postoji i web-stranica, gdje se prebrojavaju takve žrtve. Godi­šnje ih je preko milijun. Čak i za one koji prežive, posljedice mogu biti katastrofalne. Opadanje kose je sitnica prema svemu ostalom.

U literaturi postoji izraz “chemo brain”. Jednostavnim rječnikom rečeno, citostatici ponekad trajno oštećuju mozak. Štetu na imunološkom sustavu neću niti spominjati. Nerijetko, to je put bez povratka. John Cairns sa sve­učilišta Harvard kaže: “Prema optimističkim procjenama, kemo pomaže kod jednog od 20 oboljelih.” Prilično je uobičajeno da citostatici izazivaju razrastanje matičnih stanica raka (koje su praktično neuništive), čime bolest postaje daleko teža nego što je bila. Ne mogu vjerovati u ovakve “mo­derne” lijekove, koji zapravo predstavljaju modificirane bojne ot­rove. Porijeklo se sačuvalo do danas. Kao ružan san.

Prijavite se na besplatni newsletter: [email protected]

Novosti iz svijeta zdravlja, alternativne medicine i zdrave prehrane, sve na jednom mjestu!