Činjenicu da postoji interes za otpadnim uljima tvrtka StayGreen Oil iz Floride iskoristila je za poslovnu ideju online tržišta za takva ulja, gdje se mogu povezati tvrtke koje ulja prodaju i tvrtke koje ih kupuju


S obzirom da su se korištena jestiva ulja i stara motorna ulja pokazala kao vrijedan resurs koji se može iskoristiti za razne druge svrhe (za proizvodnju biodizela, u petrokemijskoj i kozmetičkoj industriji i dr.), nakon što završe svoj prvotni „životni put“, sasvim je razumljivo da se pojavilo i tržište za njih. Činjenicu da postoji interes za otpadnim uljima tvrtka StayGreen Oil iz Floride iskoristila je za poslovnu ideju online tržišta za takva ulja, gdje se mogu povezati tvrtke koje ulja prodaju i tvrtke koje ih kupuju. Cijena se formira na temelju ponude i potražnje, odnosno kupci se natječu preko aukcije za ponuđeno ulje. Ponude s cijenom je moguće predavati i direktno prodavaču, dakle, mimo aukcije.

Tvrtka je tek nedavno počela s radom, a preko njihove platforme već je utrženo oko 1.500 litara otpadnog ulja. Ovakvo online tržište za otpadna ulja trenutno je jedinstveno u svijetu, a iz tvrtke, zadovoljni dosadašnjim radom, najavljuju širenje i daljnje razvijanje svoje usluge.


Više o ovoj ideji na: www.staygreenoil.com