Zanima me otvaranje cateringa. Otvorio bih ga skupa s prijateljem u privatnoj kući. Što sve trebam poduzeti i da li je moguće da radi samo preko ljeta? Imali bismo krušnu peć smještenu izvan kuće. On je konobar, ja nemam veze s ugostiteljstvom, a radili bi
samo pizze.
Catering (pripremanje obroka) je takva vrsta ugostiteljskog objekta u kojem se pripremaju jela, a mogu se pripremati slastice i napici koji se dostavljaju ili dostavljaju i uslužuju na drugim mjestima. Ova djelatnost se može obavljati putem obrta, stalno ili
samo sezonski, pod uvjetom da su za to ispunjeni svi propisani uvjeti glede prostora i opreme i drugi propisani uvjeti. Za obavljanje ove djelatnosti potrebno je imati kuhinju, odnosno odgovarajući prostor za pripremanje hrane, zatim prostor za čuvanje hrane
i pića koji moraju udovoljavati minimalnim tehničkim i drugim uvjetima koji se odnose na ovu vrstu djelatnosti, što utvrđuje nadležno županijsko tijelo za poslove ugostiteljstva u postupku otvaranja obrta. Uz to je potrebno imati i odgovarajuće dostavno vozilo.
Prema propisima o obrtu ova djelatnost spada u vezane obrte te je za otvaranje obrta potrebno da vlasnik obrta ili zaposlena osoba na tim poslovima, ima zanimanje kuhar, uz napomenu da je kod otvaranja obrta pizzerije od stručnih uvjeta dovoljno imati stručnu
osposobljenost – priprematelj bureka i pizza. Sve daljnje informacije možete dobiti kod nadležnog županijskog tijela gdje se obrt želi otvoriti.