Bavim se nogometom i već duže imam problema s desnim aduktorom. Primijetio sam da mi se javlja upala nakon većih napora odnosno kada iscrpljujem svoje tijelo dvodnevnim treninzima. Prije mjesec dana sam se savjetovao kod doktora, odnosno napravio ultrazvuk. Na prvom ultrazvuku aduktora nije se pokazalo ništa, uz konstataciju doktora da nastavim trenirati, ali samo da dobro zagrijem mišić. To sam i učinio, ali bol se vratila.

Zatim sam otišao na još jedan ultrazvuk na kojem se opet ispostavilo da nema ništa, ali mi je doktorica rekla da uradim kolor dopler testisa, jer je uvjerena da imam proširene vene na testisima i da je to uzrok moje povrede, što se na kraju ispostavilo kao točno. Imam proširene vene na oba testisa.

Kada sam zakazao operaciju kod urologa, on me je savjetovao da pronađem nekog dobrog ortopeda, jer proširene vene nisu uzrok moje povrede i da operaciju mogu prolongirati za period kada budem na pauzi. Našao sam ortopeda, čak napravio još jedan ultrazvuk na kojem se sada ispostavilo da imam malu rupturu od 2 cm. Postepeno sam se vraćao i trenirao, ali nakon utakmice vratio sam se na početak jer opet osjetim istu upalu mišića kao i prije. Nalazim se u nezavidnoj situaciji gdje imam sukob mišljenja i stvarno ne znam kako postupiti.

Pri pregledu, važno je procijeniti radi li se o mišićnoj ozljedi ili ne. Naime, ako je mišić oštećen (naglo, tijekom sprinta ili pada, ili postupno), testovi istezanja i izometrički testovi (testovi zatezanja), moraju biti bolni. Ako nisu, tada mišić i njegova tetiva nisu odgovorni za smetnje. Potom je važno učiniti testove za femoroacetabularni sraz (pasivne kretnje kuka u krajnjim pozicijama). Ako su oni pozitivni (bolni), sljedeći postupak je RTG snimanje zdjelice i kukova. Ako je i ta snimka uredna, pretraga magnetskom rezonancom treba biti učinjena.