Imam 60 godina i već dvije godine imam bolove u kuku. Bila sam na RTG-u kuka i zdjelice prema kojem je simfiza urednog RTG nalaza dok su SI zglobovi početno degenerativno promijenjeni. Desno prisutna izražena koksatroza s potpunim gubitkom zglobnog prostora, subhondralnom sklerozom te cističnim razrijeđenjima subhondralne kosti glave femura i zdjelice uz koštana izvučenja krova acetabuluma. Postoji li kod ovakvog nalaza mogućnost liječenja s matičnim stanicama ili isključivo dolazi u obzir operativni zahvat?


Hvala Vam za upit i interes u vezi liječenja degenerativnih promjena zglobova matičnim stanicama. Matične stanice danas su jedan od najmodernijih načina liječenja oštećenja zgloba čime se regenerira hrskavica te smanjuje upala zgloba, što u konačnici dovodi do smanjenjenja bolova i povećanja opsega pokreta.

Svi stadiji artroze zgloba danas se mogu uspješno liječiti terapijom matičnim stanicama, a godine života pacijenta su kod ovoga potpuno nebitne.

Za preciznu prognozu i plan liječenja svakako je najvažnije pogledati klinički pacijenta te imati uvid u rendgensku snimku nakon čega se može reći je li pacijent kandidat za ovakvo liječenje i kolika će biti uspješnost aplikacije matičnih stanica.

Ukoliko sta zainteresirani kontaktirajte nas telefonski te ćemo Vam dati sve daljnje potrebne informacije.